×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/futbal/2011/30
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/futbal/2011/30
pondelok, 29 júl 2013 18:40

TJ FO Baník Nižná Slaná sa zúčastnila Memoriálu Erika Vysokého a Mgr. Jána Lukáča

Napísal(a) Bc. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 27.7. 2013 sa vo Vyšnej Slanej konal 16. ročník futbalového turnaja – Memoriál Erika Vysokého a Mgr. Jána Lukáča. Turnaja sa zúčastnili štyri mužstvá: OFK Vyšná Slaná, TJ FO Vlachovo, MFK Dobšiná a TJ FO Baník Nižná Slaná.
V prvom zápase hrala Nižná Slaná proti domácemu OFK Vyšná Slaná. Hostia nastúpili oslabení o Máťaša, Sojáka, Leštacha, Karasa, Cangára, Dieho a D. Hajčiho. Na druhej strane im vypomohli Hlaváč, Tomášik, Seman, M. Gelda a trojica hráčov z dorastu Vyšnej Slanej. Domáci prevýšili kombinačne hostí, ktorí si výrazné šance na skórovanie nevypracovali. Väčšinou bránili, hrozili po brejkoch útoku Gelda – Valko. Nemec musel zasahovať viackrát. Strela Prónaia bola nepresná, strela O. Jungera zblokovaná. Prvý gól padol, keď pri nakopnutej lopte bol skôr Zabrel ako Nemec a tak ho po nájazde prekonal. V závere mal šancu J. Gelda, ale obrana hostí mu ju zmarila. Polčas končil jednogólovým rozdielom v prospech domácich. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Hostia opäť inkasovali podobný gól ako v predošlom polčase. Zápas tak skončil 2:0. V priebehu zápasu boli po konflikte vzájomne vylúčení Seman a Ján Gallo. Počas druhého polčasu tréner Petergáč striedal hráčov základnej zostavy v poradí uvedenom nižšie.
Vo svojom druhom zápase hrala proti oslabenej Dobšinej. Tá sa

posilnila o Mariána Vargu, ktorý v predošlom zápase nastúpil za starých pánov z Dobšinej. V zostave Dobšinej sa v poli ocitol brankár Breuer, či rozhodca Peter Repaský. Tento zápas bol vyrovnanejší ako predošlý. Dobšiná sa ujala vedenia 1:0. Nižná Slaná začala útočiť. Prvú šancu mal Valko, ale zakončenie mu nevyšlo. Následne tento hráč išiel o niekoľko minút z vlastnej vôle striedať. Do zápasu sa ešte vrátil ako útočník, v závere zápasu hral pravého obrancu. Nižnej Slanej sa podarilo vyrovnať. Hlaváč strelou z 30 metrov k pravej žrdi prekonal brankára Balúcha. Dobšiná odpovedala po akciách Vargu. Najväčšiu šancu mali po hlavičke ľavého útočníka k žrdi. Tú Nemec, ktorý zasahoval viackrát, vyrazil. Následne hra bola prerušená, Nemec bol zranený. V závere polčasu sa hra vyrovnala. Do druhého polčasu nastúpila Nižná Slaná s iným brankárom.Polčas otvorila rozohrávka Nižnej Slanej. V tomto polčase boli o niečo lepší Dobšinčania. Tomášik musel zasahovať asi štyrikrát, šancu na samostatný nájazd zmaril Prónai. Dobré momenty v obrane počas oboch zápasov mal Hlaváč. Ten musel byť neskôr striedaný, stopérom bol Slovák. Po akcii na pravej strane bol Ivanko faulovaný. Dobšiná sa dostala vedenia, Martinko z nájazdu skóroval. Nebezpečné boli strely Vargu, ktoré však neboli presné. Ďalšie možnosti mali po rohoch, ktoré im obrancovia Nižnej Slanej odvrátili. Najväčšiu šancu si Nižná Slaná vypracovala po spolupráci Keršák – Ambróz, zakončenie však bolo nepresné. Krátko po tomto momente bol odpískaný koniec zápasu.

Zostava N. Slanej v prvom zápase: Nemec – Seman, Hlaváč, Prónai, Schvarz – O. Junger, Keršák, Slovák, M. Gelda - Valko, J. Gelda striedali Kamil Ivanko, Kevin Ivanko, Tomi, Tomášik (obaja od 57. min.)
ŽK: M. Gelda, ČK: Seman.
Zostava N. Slanej v druhom zápase: Nemec (36. min. Tomášik) – Seman, Hlaváč, Prónai, Schvarz –  O.Junger, Keršák, M. Gelda, Kamil Ivanko – J. Gelda, Ján Junger, striedali Valko, Szilágyi, Ambróz, Kevin Ivanko. 

Výsledkový servis
1. zápas Vyšná Slaná - Nižná Slaná 2:0
2. zápas Dobšiná - Vlachovo 0:4
O 3. miesto Nižná Slaná - Dobšiná 1:2
Finále Vyšná Slaná - Vlachovo 2:4

Poznámka: Tento článok o TJ FO Baník Nižná Slaná bol zároveň od autora, ktorý písal články na stránku Maj Gemer od sezóny 2010/2011 posledný, nakoľko v sezóne 2013/2014 bude pôsobiť v inom klube.
Štefan Tomášik

{jcomments on}

 

Čítať 3547 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!