sobota, 09 november 2013 16:04

Vždy je lepšie, keď vrásky sú len na tvári a nie na duši, lebo tie veľmi bolia

Napísal(a) ZH-MG
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Okresné oslavy Mesiaca úcty starším, ktoré zorganizovala OO JDS v Revúcej, sa v sídle stredného Gemera uskutočnili v priestoroch Školskej jedálne ZŠ J. A. Komenského v Revúcej. Prítomných seniorov a hostí pozdravili kultúrnym programom študenti Prvého literárneho gymnázia, žiaci ZUŠ i MŠ na Ulici Sládkovičovej. Medzi prítomnými na slávnosti privítal hostí aj podpredseda OO JDS pán Dušan Ivan. Navodil atmosféru času, „keď sa roky vpíšu do vrások na tvári, človek viac ako inokedy potrebuje mať pri sebe ľudí, ktorí mu rozumejú a nájdu si čas na rozhovor a spomienky“. Celými oslavami moderátorsky dobre pôsobila pani Mgr. Margita Mladšia. So slávnostným príhovorom vystúpila predsedníčka OO JDS Zuzana Homoliaková, ktorá v ňom povedala:
„K októbru patrí Mesiac úcty k starším a jeseň hýriaca farbami. Seniorsky vek sa prirovnáva k jeseni – keď sa zbiera úroda. Aj my seniori sme nabrali životné skúsenosti a múdrosť. Švédske príslovie hovorí, že: „mladosť je krása a starší vek múdrosť.“ Ja by som však dodala, že aj starší vek má svoju krásu. Veď už veľkí

umelci našli krásu v maľovaní portrétov starších ľudí.
ra homoliakova zuzkaTvár seniorov pokrývajú tisíce malých vrások a každá z nich znamená jednu skutočnosť – smutnú či radostnú. Vrásky šťastia pri úsmeve skrášľujú tvár – nešpatia. Každá vráska je jedná spomienka – tie nám nikto nezoberie, nemôžu sa ani predať – sú len naše. Vždy je lepšie, keď vrásky sú len na tvári a nie na duši, lebo tie veľmi bolia. My seniori nežijeme len zo spomienok, aj v našom veku sme aktívni. Svedčia o tom akcie, ktoré organizujeme a na ktorých sa aktívne zúčastňujete. Šikovnosť, zručnosť, um i estetické cítenie ste ukázali v Lubeníku na „Ukáž, čo vieš a nauč nás“. 
Fyzickú zdatnosť ukázali súťažiaci na OŠHS V Muránskej Dlhej Lúke. Prvé miesto získalo družstvo ZO JDS Revúca, titul najúspešnejší športovec získal Michal Regenda zo ZO JDS Muráň a najúspešnejšia športovkyňa zo ZO JDS Revúca. Na KŠHS v Revúcej BBSK v silnej konkurencii sa umiestnilo družstvo zo ZO JDS Revúca na 3. mieste. Okres Revúca bol zastúpený aj na celoslovenských ŠHS v Lipt. Mikuláši, kde sme získali 2 zlaté medaily.
Zdatnosť a vytrvalosť prejavili aj účastníci na 13.0TZS v Mokrej Lúke, ktorého sa zúčastnilo 256 seniorov a hostí.
IMG 2869V kultúrnej sfére sme tiež dosiahli pekné výsledky.Na Regionálnej prehliadke SS S v Brezne nás reprezentovali: Úsvit z Revúcej, Poľan z Muránskej Dlhej Lúky a Levenda z Muráňa. Na KPSSS vo Zvolene sa veľmi dobre predstavil súbor Poľan z Mur. Dlhej Lúky. Na celoslovenskej PSSS v Košiciach reprezentoval BBSK súbor Levenda z Muráňa - zaujal pesničkami, ktoré ospevovali okolie Muráňa. Dňa 27. novembra sa uskutoční Stretnutie troch generácií pri pesničkách v Jelšave, kde vystúpi 115 spevákov – 7 súborov z okresu Revúca a 3 súbory z okresu Brezno.
Seniori sú aktívni a máme ešte veľa predsavzatí, ktoré chceme dosiahnuť a máme čo odovzdať mladšej generácii.
Slová vďaky, ktoré nám v tomto období za odvedené dielo vyslovujú naši predstavitelia dobre padnú a podnecujú nás k ďalšej činnosti.
MÚS je vhodný čas na poďakovanie nás seniorov, tým, ktorí nás v tejto činnosti podporujú.
IMG 2993Ďakujeme dlhoročným sponzorom SMZ a.s. Jelšava, Brantner Gemer s.r.o., Mestským lesom s.r.o. Revúca, mestu Revúca, MsKS Revúca.
Poďakovanie patrí mestám a obciam, ktoré realizovali projekty pre seniorov. Obci Lubeník, Muránska Dlhá Lúka, Mokrá Lúka a mestu Jelšava.
Veľké ďakujem patrí fyzickým osobám, ktoré štedro prispievajú osobnými finančnými darmi: Pani Eve Cireňovej – primátorke mesta, poslankyni BBSK, pánovi Jánovi Šeševičkovi, poslancovi BBSK, pánovi Júliusovi Laššanovi, starostovi a predsedovi OO SMER SD, pánovi Marekovi Noskovi, ktorých zároveň predstavujem ako kandidátov za poslancov do BBSK.
Ďakujem Júliusovi Buksovi, podpredsedovi OO SNS.
Za pomoc pri organizovaní ŠHS ďakujeme ZŠ J.A.Komenského, Strednej odbornej škole na ul. gen. Viesta, ZŠ na Hviezdoslavovej ul. Ďakujem rozhodcom na ŠHS – pánom: Karolovi Mátemu, Rudovi Homolovi, Ivanovi Zatrochovi, pani Chrapanovej a ostatným. Poďakovanie patrí i zdravotnému dozoru MUDr. Atilovi Molnárovi a MUDr. Tiborovi Imremu.
IMG 2886Ďakujeme všetkým školám a MŠ za prípravu pekných programov
Veľké ďakujem patrí všetkým primátorom a starostom, ktorí v rámci svojich miest a obcí podporujú seniorov v ich činnosti.
ra IMG 2959aPri príležitosti dožitej 80-ky kyticou kvetov chceme poďakovať J. Galovičovi, zakladajúcemu predsedovi OO JDS v Revúcej a zaželať pevné zdravie, šťastie a rodinnú pohodu.
Predsedníčka ZO JDS Revúčka Mária Hanuštiaková oslavuje 70 rokov života. Aj jej želáme pevné zdravie, šťastie a nech jej optimizmus v činnost ZO vydrží ešte dlhé roky.
Mnohým z Vás sa chceme odovzdať ĎL – je to skromné poďakovanie, ale dané s úctou a vďakou .
Poďakovanie patrí všetkým oceneným seniorom, ktorí pracujú v ZO JDS a OR JDS a dlhé roky venujú svoj čas pre iných seniorov.
Ďakujem za pozornosť.“
Na oslavách svojim vystúpením pozdravila prítomných aj primátorka mesta Revúcej pani Eva Cireňová. V závere osláv za svoj aktívny prístup k obohateniu činnosti seniorov obdržali niektorí prítomní aj Ďakovné listy a iné vyznamenania. Slávnosti sa skončili krátkym posedením a pohostením.

Foto: Ján Bendo

Čítať 2549 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:05

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!