pondelok, 26 október 2015 21:47

Turistické stretnutie seniorov okresu Rožňava medzi seniormi ZO JDS v Hrhove

Napísal(a) L.F.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 21.októbra 2015 sa stretli seniori zo ZO JDS okresu Rožňava na turistickom stretnutí v obci Hrhov. Základná organizácia JDS v Hrhove v spolupráci s obecným úradom a obecným zastupiteľstvom zorganizovala toto prekrásne podujatie. Na podujatie boli pozvaní starostovia 23 obcí z okresu, v ktorých majú založené ZO JDS, a hostia z Maďarska, z obce Bükkszentkereszt /Nová Huta/, obce v ktorej sa hovorí po slovensky. Po zahájení na námestíčku v Hrhove a príhovore starostu obce sme sa vydali, podľa výdrže a kondície na nižšie uvedené trasy, a starostovia, hostia z Novej Huty, predseda KO JDS p. Ján Matúško a predseda OO JDS Mgr. Ladislav Fábian, sa zúčastnili slávnostného aktu podpisu medzinárodnej zmluvy. Po ukončení turistiky a podpisu zmluvy sme sa presunuli do kultúrneho domu, kde pokračovalo podujatie kultúrnym programom a občerstvením. Prekrásne podujatie, a podľa vyjadrenia účastníkov „do roka a do dňa“, zopakujeme. 

Trasa A: - určená pre zdatnejších turistov seniorov. !!!

Štart - Námestie obce Hrhov, autobusová zastávka - Oltárová diera - Požiarnou cestou späť do obce - Návšteva historického Rímsko-katolíckeho kostola sv. Jána Krstiteľa, pôvodne gotický s obranným múrom a nízkou hranolovou vežou. V kostole je umiestnený gotický náhrobný kameň Juraja Bebeka z ružového mramoru z roku 1381 - Hrhovský vodopád, prírodný travertínový výtvor - Návšteva historického kostola Reformovanej cirkvi. Základný kameň položený v roku 1784. Dnešné zariadenie kostola vyrobené v roku 1852, organ v kostole je z roku 1886 - Kultúrny dom Obce Hrhov.
Trasa časove trvala cca 2,5 hod.

Trasa :B - určená pre menej zdatných turistov seniorov.

Štart - Námestie obce Hrhov, autobusová zastávka - Ponad obec požiarnou cestou späť do obce - Návšteva historického Rímsko-katolíckeho kostola sv. Jána Krstiteľa - Hrhovský vodopád, prírodný travertínový výtvor - Návšteva historického kostola Reformovanej cirkvi - Kultúrny dom obce Hrhov.
Trasa časové trvala cca 1,5 hod.

Trasa: C- prechádzková, nenáročná pre každého mobilného seniora.

Štart: - Námestie obce Hrhov, autobusová zastávka - Návšteva historického Rímsko-katolíckeho kostola sv. Jána Krstiteľa - Hrhovský vodopád, prírodný travertínový výtvor
- Návšteva historického kostola Reformovanej cirkvi - Kultúrny dom obce Hrhov.
Trasa časové trvá cca 45 min.
Skupiny turistov na všetkých trasách sprevádzali organizátori - vedúci trás.

Text: LF
Foto: Timea Horváth 

K podujatiu seniorov v Hrhove sa vyjadril aj jeden z jej hostí, pán Mgr. Michal Terrai. Z jeho e-mailu, ktorý adresoval stránke Maj Gemer, vyberáme:

"Svojich dôchodcov z obci na túto akciu priviezli a čas s nimi strávili aspoň starostovia obcí Slavošovce, Čierna Lehota, Rakovnica, Rudná, Plešivec, Jablonov nad Turňou, napriek tomu aj keď JDS v okrese Rožňava má svoje organizácie vo viacerých obciach. Na tomto milo a príjemnom podujatí som sa zúčastnil aj ja, stále som rád v ich prítomnosti, rád sa porozprávam s každým jedným priateľom, aj keď odo mňa určite starším, ale rád si ich rady a skúsenosti zoberiem a vyskúšam. Za pozvanie ďakujem starostovi obce Hrhov Ing. Ladislavovi Tankóvi. Naozaj to bolo na úrovni pripravené, zorganizované, a každý jeden zúčastnený člen môže iba pochvalné slovo vyriecť. Už sa teším na budúce stretnutia s vami, milí priatelia."

 

 

 

Čítať 3435 krát Naposledy zmenené utorok, 27 október 2015 20:18

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!