pondelok, 06 jún 2016 17:04

IV. ročník „Okresných olympijských športových hier seniorov okresu Revúca“ sa uskutočnil v športovom areáli ZŠ v Muráni

Napísal(a) Mgr. Zuzana Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

„Žiadny liek nenahradí pohyb, ale pohyb nahradí každý liek!“ V duchu tohto športového seniorského motta, ktoré prvý raz zaznelo na okresnom turistickom zraze v Jelšave, sa konajú všetky športové aktivity seniorov revúckeho okresu. IV. okresné olympijské športové hry seniorov v Muráni sa uskutočnili 2. júna 2016, ktorých sa zúčastnilo spolu 181 prihlásených účastníkov z toho 135 súťažiacich.

Na akcii sa aktívne podieľali učitelia ZŠ v Muráni, ďalší organizátori zo ZO JDS a obce Muráň.
IV. ročník „Okresných olympijských športových hier seniorov okresu Revúca“, sa konal v športovom areáli ZŠ v Muráni, ktorého gestorom bolo RZMO Stredného Gemera Revúca s finančnou podporou BBSK a obec Muráň.
Po zapálení olympijskej pochodne predsedom OK Gemer PhDr. Jurajom Králikom, prítomných seniorov, súťažiacich a divákov privítal Ing. Igor Hock, člen P ­OR JDS. Osobitne privítal hostí, ktorí prijali pozvanie na IV. OOŠHS sa ich zúčastnili: RZMO Stredného Gemera Revúca MVDr. Eva Cireňová, primátorka mesta Revúca, poslankyňa BBSK a predsedníčka RZMO stredného Gemera Revúca. MVDr. Ján Šeševička, poslanec BBSK, starosta obce Revúcka Lehota, Ing. Július Laššan, poslanec BBSK, starosta obce Mokrá Lúka a predseda OO SMER SD v Revúcej, Ing. Roman Goldschmidt, starosta obce Muráň, Ján Hlaváč, predseda KO JDS BB, PhDr. Juraj Králik, predseda Olympijského klubu Gemer, Mgr. Andrea Marčáková, riaditeľka ZŠ Muráň, MVDr. Milan Kolesár, primátor mesta Jelšava, Ing. Marek Nosko, starosta obce Muránska Dlhá Lúka.

IV. OOŠHS v Muráni otvorila predsedníčka OO JDS Mgr. Zuzana Homoliaková. Pozdravila všetkých prítomných hostí a účastníkov. Zdôraznila, že "na športových hrách sme sa zišli pre radosť z pohybu a našim cieľom je zašportovať si v rámci našich seniorských možností. Športovými hrami chceme napĺňať ciele JDS o športovom vyžití seniorov a spoločenskom stretávaní a oddychu v prírode. Plniť úlohy z „Národného programu aktívneho starnutia na roky 2014 – 2020“.

Seniori súťažili v troch vekových kategóriach a 8. športových disciplínach. Na zdravotnú stránku športovcov pri zápolení dozerali bude MUDr. Attila Molnár a MUDr. Tibor Imre. Čestné zápolenie a meranie výsledkov zabezpečili rozhodcovia učitelia telesnej výchovy Mgr. Karol Máte, PhDr. Juraj Králik, Mgr. Milan Aust, Mgr. Zuzana Labošová, Július Gajdoš, člen Mestskej polície v Revúcej.

Za prítomných športovcov zložili SĹUB ŠPORTOVCA najúspešnejší športovci 3. OŠHS Michal Regenda zo ZO JDS Muráň a Lýdia Zatrochová zo ZO JDS MDL a za
rozhodcov Mgr. Zuzana Labošová. Jeho text znie takto: MY SENIORI ŠPORTOVCI DNES SA ZÚČASTŇUJEME IV. ROČNÍKA OKRESNÝCH OLYMPIJSKÝCH ŠPORTOVÝCH HIER SENIOROV V MURÁNI.

V MENE VŠETKÝCH SENIOROV – ŠPORTOVCOV SĽUBUJEM, ŽE PRI ZÁPOLENÍ SĽUB ŠPORTOVCA V ŠPORTOVÝCH DISCIPLÍNACH BUDEME ČESTNE SÚŤAŽIŤ A DODRŽIAVAŤ ZÁSADY FAIR PLAY. TAK SĽUBUJEME !

SĽUB ROZHODCOV: "V mene všetkých rozhodcov a organizátorov sľubujem, že svoje funkcie na 4. okresných olympijských športových hrách seniorov budeme rozhodovať nestranne a budeme rešpektovať, dodržiavať pravidlá v duchu ozajstného športového správania a konania.“

Tým štvrtý ročník OOŠHS v Muráni bol predsedníčkou OO JDS otvorený a na zdarný priebeh a čestné súťaženie športových hier všetci zvolali trikrát „HURÁ“. K prítomným sa prihovoril aj starosta obce Ing. Roman Goldschmidt, pozdravil súťažiacich, poprial im úspešné súťaženie v športových disciplinách. Vyjadril potešenie, že sa v takom množstve zúčastnili a obdiv, že sa do športových aktivít zapájajú aj v seniorskom veku. 

V tomto duchu sa prihovorili k prítomným poslanci BBSK MVDr. Eva Cireňová, Ing. Július Laššan, MVDr. Ján Šeševička, PhDr. Juraj Králik, ktorý pripomenul, že v tomto roku sa konajú Olympijské hry v Riu de Janeiro v Brazílii a Ján Hlaváč, ktorý informoval o KŠHS v Brezne a Celoslovenských ŠHS v Šamoríne.
O organizácii a priebehu športových disciplín informoval súťažiacich Ing. Jozef Krušina.

Na záver otvorenia sa v mene všetkých seniorov poďakovala predsedníčka OO JDS: Starostovi Ing. Romanovi Goldschmidtovi, hlavnému organizátorovi za milé privítanie a za prípravu akcie v spolupráci s P­ OR JDS. MVDr. Eve Cireňovej, predsedníčke RZMO ­SG, ktoré je garantom projektu s finančnou podporou BBSK, poslancom BBSK, ktorí tieto projekty podporili. Poďakovala sa učiteľom a riaditeľke Mgr. Andrei Marčákovej ZŠ Muráň, ZO JDS Muráň s predsedom Jánom Berentem.
Poďakovala sa za finančnú podporu a všetkým podnikateľským subjektom, jednotlivcom, ktorých mená boli zverejnené na ĎAKOVNEJ TABULI.
Po dobrom guláši a posedení pri zákuskoch, vínku a vyhodnotení športových súťaží boli odovzdané medaile, diplomy a poháre športovcom, ktorých uvádzala Mgr. Margita Mladšia.

Ocenenia odovzdávali, športovcom starosta obce Ing. Roman Goldschmidt, Ján Hlaváč, predseda KO JDS, PhDr. Juraj Králik, predseda OK Gemer a predsedníčka OO JDS Mgr. Zuzana Homoliaková. Víťazným družstvom IV. ročníka Okresných olympijských hier seniorov v Muráni sa stalo družstvo ZO JDS Revúca, ktoré si prevzalo Putovný pohár primátorky mesta. Pohár najúspešnejšieho športovca si prevzal Ján Zatroch zo ZO JDS Mur. Dlhá Pohár najúspešnejšej športovkyne si prevzala Anna Hrbálová zo ZO JDS Revúčka Pohár najstaršieho športovca si prevzal 82-ročný Juraj Ďurej zo ZO JDS Muránska Dlhá Lúka Pohár najstaršej športovkyne si prevzala 86-ročná Gabriela Palúšová zo ZO JDS Muráň.

Ďalších dvoch športovcov od titulu najstarší účastník 82-ročného Rudolfa Simana zo ZO JDS Revúca a najstaršej účastníčky 86-ročnej Magdy Repákovej zo ZO JDS Muráň delilo len pár mesiacov v dátume narodenia. Najstarší účastníci športových hier sa stáli úspešnými športovcami a odniesli si aj medaile za víťazstvo v športových disciplinách.

IV. OOŠHS ukončil starosta obce Muráň, zablahoželal víťazom a vyjadril radosť, že športové hry prebehli bez úrazov a s dobrým výsledkom.

Na záver v mene všetkých športovcov a účastníkov IV. OOŠHS vyjadrujeme veľké ďakujem starostovi obce Ing. Romanovi Goldschmidtovi, za perfektnú prípravu priebehu športových hier a za pohodovú atmosféru. Poďakovanie vyslovujeme učiteľom ZŠ v Muráni a riaditeľke Mgr. Andrei Marčákovej za ústretový prístup všetkých zainteresovaných organizátorov.

Ďakujeme Jánovi Hlaváčovi, predsedovi KO JDS BB kraja, aktívnu pomoc. Poďakovanie patrí Predsedovi ZO JDS Jánovi Berentemu a členom výboru, ktorí sa aktívne podieľali na zdarnom priebehu športových hier.
Mgr. Zuzana Homoliaková

Výsledkové listiny IV. OOŠHS - Muráň 2.6.2016

 

 

Čítať 3694 krát Naposledy zmenené štvrtok, 09 jún 2016 13:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!