streda, 24 apríl 2024

Územná organizácia DPO SR (ÚzO) v Revúcej v spolupráci so Psychologickým centrom v Košiciach – PhDr. Miroslavou Herákovou – zorganizovali dňa 20. 04. 2024 v Hasičskej zbrojnici v Jelšave Psychologické vyšetrenie vodičov s výstražným znamením (majáky) pre dobrovoľných hasičov z okresu Revúca.

Psychologického vyšetrenia sa zúčastnilo 15 hasičov z obcí – Gemerská Ves, Jelšava, Lubeník, Magnezitovce, Muráň, Sirk.  Všetci prítomní uspeli a môžu viesť hasičskú techniku aj s majákmi.

Poďakovanie patrí všetkým prítomným, ktorí spolupracovali s paniami psychologičkami, ktoré pristupovali ku každému s veľkou profesionalitou.

Ďakujeme aj Katke Krštieňovej z Muráňa za muránske buchty.

Zverejnené v DHZ

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo bohatý program sprievodných podujatí k výstave V moci noci. Ide o výstavu s prírodovednou témou, ktorá je venovaná desiatim druhom sov žijúcich na Slovensku. 
Žiaci materských a základných škôl sa môžu tešiť na komentované prehliadky výstavy, ktoré budú vždy spojené s hravými tvorivými dielňami. Nielenže sa školáci dozvedia množstvo zaujímavých informácií o sovách, ale si aj vlastnoručne vyrobia dekoráciu s ich vyobrazením. 
Ďalšou časťou sprievodných podujatí sú prednášky pre žiakov 2. stupňa základných škôl a žiakov stredných škôl. „Už včera 23. apríla sme začali prednáškou o hlasoch sov, ako ich zachytiť pomocou diktafónu. Prednášal MVDr. Alexander Kürthy. Počas mája plánujeme ďalšiu prednášku priamo s autorom výstavy RNDr. Miroslavom Draveckým,“ uviedla múzejná pedagogička Mgr. Gabriella Badin.

Zverejnené v Múzeá