streda, 15 jún 2016 10:25

Na MDD platilo: Dobré srdce a šikovné ruky maj, hračku kamarátovi vyrábaj

Napísal(a) Ing. Alena Kvetková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Medzinárodný deň detí v ZŠ I. B. Zocha v Revúcej má už tradične príchuť pestrej mozaiky rôznorodých aktivít, ktorými sa kolektív učiteľov snaží spríjemniť a zatraktívniť žiakom tento ich sviatok. Inak to nebolo ani tento rok. Keďže tohtoročný deň detí sa u „Zocháčov“ niesol v duchu hesla „Dobré srdce a šikovné ruky maj, hračku kamarátovi vyrábaj“, prvé dve hodiny strávili deti v triedach so svojimi triednymi učiteľmi, kde z dodaného materiálu vyrábali čo najzaujímavejšie hračky pre svojho kamaráta z ďalekej cudziny.

Fantázii sa medze nekládli, a tak sme v priestore určenom pre vystavené hračky mohli obdivovať exotickú žirafu, futuristickú vesmírnu loď, usmiateho Mimoňa či rozkvitnutú lúku s lienkami.
Kým žiaci majstrovali, na školskom dvore a v budove školy sa už pripravovali stanovištia na športové zápolenia, cestovanie, farmárčenie či intelektuálne rozjímanie. A tak sa na stanovišti „Naber grule do fertule“ vybraný žiak stal na chvíľu farmárom a pomocou navigácie spolužiakov musel so zaviazanými očami čo najrýchlejšie vyzbierať rozsypané zemiaky. Na cestovateľskom stanovišti sa žiaci riadili heslom „Ak chceš cestovať, správne oblečenie a rýchle nôžky musíš mať“. Ak chceli byť Saganom, museli zdolať prekážkovú dráhu na bicykli v čo najkratšom čase. Mozgové závity potrápili na stanovištiach, kde mali uhádnuť, na čo slúžia vystavené nezvyčajné predmety, alebo ako poskladať hracie pole Eskimáka podľa stanovených pravidiel.
Unavení, ale vysmiati nastúpili všetci na záverečné vyhodnotenie. Ovocno-vitamínové maškrty poslúžili na doplnenie stratenej energie pre najlepšie kolektívy a záverečná spoločná pesnička Láska je tu s nami umocnila myšlienky spolupráce, tolerancie a vzájomného rešpektovania, ktoré sa niesli celým týmto vydareným podujatím.
Ing. Alena Kvetková

 

Čítať 1888 krát Naposledy zmenené streda, 15 jún 2016 10:39

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!