piatok, 17 jún 2016 10:37

Ako sa skoro stali Zocháči detskými lekármi

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Žiaci V. A triedy ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa vybrali na návštevu k detskej pani doktorke Kapustovej. Nebolo to preto, že by hromadne ochoreli, ale preto, aby sa dozvedeli množstvo zaujímavostí, ktoré sa týkajú zdravia a zdravého životného štýlu.
Už v čakárni si mali možnosť prečítať zaujímavé informácie o žltačke

typu A. Pani doktorka aj so sestričkou ich potom pozvali do ambulancie, kde im porozprávali, ako prebieha preventívna prehliadka, čo všetko sa na nej zisťuje. Tiež sa zoznámili s prístrojom na meranie CRP, či skúmavkami a odbernými nádobkami s rôznym určením. Sestrička im ukázala ako sa meria tlak, dozvedeli sa, aký je správny tlak u detí a dospelých a mnohí si aj vyskúšali byť „pacientom“, ktorému merajú tlak. Žiakom sa veľmi páčila aj možnosť vyskúšať si fonendoskop. Tiež sa zahrali na starostlivých rodičov a naučili sa, ako je potrebné držať novorodenca, ako ho správne položiť na podložku, či odvážiť. Tým, ktorí nemali zaviazané šnúrky na topánkach pani doktorka vysvetlila, prečo je viazanie šnúrok napevno dôležité.
Všetci zhodne skonštatovali, že práca detského lekára a detskej zdravotnej sestry, aj keď je zaujímavá, je veľmi namáhavá. A vzájomne si popriali, aby sa s pani doktorkou v jej pracovnom čase stretávali čo najmenej, len počas preventívnych prehliadok.
Mgr. Andrea Tokárová

 

Čítať 2216 krát Naposledy zmenené piatok, 17 jún 2016 10:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!