utorok, 01 august 2023 09:48

V novom ročníku futbalových súťaží dospelých na hornom Gemeri vítame nováčika z Honiec Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Futbalové súťaže v novom ročníku 2023/2024 sa naplno rozbehnú v sobotu 5. augusta aj v V. lige dospelých. Z nášho regiónu sú prihlásené i dve družstvá, a to MFK Rožňava a FK Krásnohorské Podhradie. V uplynulom ročníku obsadili v tabuľke tieto miesta: MFK Rožňava skončila na druhom mieste a FK Krásnohorské Podhradie obsadilo 11. priečku.
Ešte mesiac pred začiatkom nového ročníka V. ligy prihlásené kolektívy obdržali štartovacie čísla, z ktorých č. 4 patrí Rožňavčanom a č. 7 Krásnohorskému Podhradiu.
Na základe nich vyžrebovali jednotlivé zápasy, ktorými začína futbalový kolotoč v spomínaný dátum aj v našom regióne Gemera. Hracím dňom bude sobota a nedeľa, podľa požiadaviek jednotlivých klubov. Zopakujme, že V. liga JUH VsFZ má v tomto ročníku 14 mužstiev. Nováčikom je ŠK Nacina Ves a TJ Družstevník Malá Ida. Prekvapením je, že vypadajúci klub zo IV. ligy Východ Tatra Sokoľany požiadal o zaradenie až do VI. ligy K-G skupiny.

Prvé kolo pre MFK Rožňavu sa začne v sobotu 5. augusta o 16.30 hod. zápasom MFK Rožňava na domácom ihrisku. Súperom im budú hráči TJ Dvorníky-Včeláre. V ten istý deň nastúpia hráči FK Krásnohorské Podhradie na ihrisku v Gelnici, kde ich v novom ročníku preveria domáci hráči MFK. Začiatok obidvoch zápolení je určený na 16.30 hod.

krh podhradie logoPripomeňme aj ďalšie zápasy: 6.8. o 16.30: sa stretnú tieto dvojice: TJ Družstevník Malý Horeš – AFK Topoľany, FK Geča – TJ Slavoj Kráľovský Chlmec, Futbalový klub II. Rákoczi Ferenc Borša – OFK Vojčice, OŠK Budkovce – MFK Ťahanovce, ŠK Nacina Ves – TJ Družstevník Malá Ida.

Treba veriť, že mužstvá využili letnú prestávku na získanie nových hráčov, prípadne sa s niektorými rozlúčili. MFK Rožňava sa v prvom letnom prestupovom období rozišla s Yurim Rogozhkinom, ktorý si našiel angažmá v TJ Družstevník Malá Ida, ktorý je nováčikom V. ligy Juh.

Pripravená je aj VI. liga Košicko-gemerská skupina, ktorá však nemá v tomto ročníku žiadne zastúpenie futbalového klubu z horného Gemera. Po zahanbujúcom odstúpení FK Gemerská Hôrka zo súperenia, sa ani tohto roku neodvážil víťaz 7. ligy ObFZ Rožňava, ktorým sa stal klub z TJ Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka postúpiť do VI. ligy VsFZ. A tak sa nám výkonnosť jednotlvých mužstiev tohto regiónu nepribližuje k výkonom ostatných klubov reprezentujúcich svoju oblasť v najnižšej krajskej súťaži.

Súpiska dospelých hráčov MFK Rožňava obsahuje 20 hráčov:

mfk roznava logoFilip Kovács – útočník, Tomáš Gecelovský – obranca, Jozef Korfanta – záložník, Kristián Šikur – záložník, Frederik Spišák – brankár, Karol Kováč – obranca, Jaroslav Figúr – útočník, Jaroslav Krajlík – záložník, Lukáš Felezky – záložník, Yelzhas Kambarov – obranca, František Gyenes – záložník, Stanislav Hric – záložník, Kristian Kocis brankár, Peter Sappanoš – obranca, Filip Szabó – obranca, Juraj Horvát – obranca, Michal Domik – záložník, Alex Hajduk – obranca.

V rovnaký týždeň ako dospelí štartujú aj dorastenecké mužstvá, ktoré štartujú v kategóriách, ktoré riadi VsFZ v Košiciach.

Náš región zastupuje v III. lige starších dorastencov spomedzi štrnástich mužstiev MFK Rožňava. Žreb jej v prvom kole prisúdil za súpera rovesníkov zo Starej Ľubovne Redfor Football Club. V úvodnom kole sa v sobotu 5.8. o 10.00 stretnú súperi takto: MŠK Slavoj Spišská Belá – 1.ŠK Tatran Spišské Vlachy, ŠK Zemedar Poprad-Stráže – FK Košická Nová Ves, FC Pivovar Šariš Veľký Šariš – 1.FK Svidník, TJ Sokol Ľubotice – 1.MFK Kežmarok. ďalšie stretnutia sú preložené nasledovne: 6.8. o 10.00 je na programe zápas FK Svit – MŠK Spartak Medzev a zápasy MFK Rožňava – Stará Ľubovňa. FC Pivovar Šariš Veľký Šariš – 1. FK Svidník zápas 1. kola odohrajú až 29.8. o 10.00 hod. 

Rovnakých súperov ako starší dorast majú aj jej mladší rovesníci III. ligy Východ. Prvé kolo tejto súťaže začína rovnako v sobotu so začiatkom o 12.15, až na majstrovský zápas FK Svit – MŠK Medzilaborce, ktorý má začiatok v nedeľu 6. augusta o 12.15 hod. Ďalšie tri sú preložené až na 29.8. s rovnakým výkopom o 12.15 hod., a to Janočko Academy – MFK Slovan Sabinov, MFK Rožňava – Stará Ľubovňa RFC a FC Pivovar Šariš Veľký Šariš – 1. FK Svidník.  

V novom ročníku nebude mať IV. liga SD skupiny K-G zastúpenie ani jedným klubom z horného Gemera. Vo vlaňajšom ročníku vypadli zo súťaže chlapci TJ Baník Drnava a po viacerých rokoch nebude mať náš okres ani jedno mužstvo v tejto súťaži. Z toho dôvodu ani neuverejňujeme zápasy mužstiev IV. ligy K-G skupiny v novom ročníku 2023-24.

Tretia liga starších žiakov bude mať z nášho regiónu horného Gemera iba jedno žiacke družstvo. Je ním kolektív starších žiakov MFK Rožňava. Táto kategória súťaže má zastúpenie iba ôsmimi družstvami. Sú nimi: MFK Zemplín Michalovce, MFK Rožňava, FK Čaňa, FA Benecol Košice, FK Junior Košice, Janočko Academy, FK Košická Nová Ves a Slávia TU Košice. Rovnakým počtom družstiev je zastúpená aj súťaž III. ligy mladších žiakov, preto sme zatiaľ upustili od termínov a súperov tejto ligy.

Začiatkom ich vzájomných zápasov je určený až na 26. a 27. augusta s jednotným začiatkom o 10.00 hod. Dvojice súperov sa v 1. kole stretnú v majstrovskom zápolení takto: 26.8.FK Junior Košice – Janočko Academy B, 27.8. FK Košická Nová Ves – Slávia TU Košice, FK Čaňa – FA Benecol Košice, MFK Zemplín Michalovce B – MFK Rožňava. 

III. liga mladších žiakov U13 skupiny A VsFZ začína takisto ako jej starší rovesníci až 26 augusta o 11.45 zápasom FK Junior Košice Janočko Academy. Ostatné vyžrebované zápasy 1. kola majú rovnaký dátum ako zápasy starších rovesníkov, iba s tým rozdielom, že majú začiatky o 11.45 hod. Dvojicami sú tieto družstvá: FK Košická Nová Ves – Slávia TU Košice, FK Čaňa – FA Benecol Košice a MFK Zemplín Michalovce B – MFK Rožňava.  

Podľa informácií z ObFZ v Rožňave futbalový kolotoč na hornom Gemeri sa rozkrúti tiež v sobotu 5. augusta zápasmi 7. ligy. Schválil rozpis mužstiev, ktoré sa prihlásili do nového obfz roznava logoročníka 2023/2024. Medzi 14 mužstvami dospelých sa objavil staronový futbalový klub OTJ z Honiec. Okrem neho v 7. lige budú štartovať: 1. Dobšiná, 2. Vyšná Slaná, 3. Rakovnica, 4. Krásnohorská Dlhá Lúka, 5. Betliar, 6. Dlhá Ves, 7. RV B/Rudná, 8. Rožňavské Bystré, 9. Lipovník, 10. Gemerská Poloma, 11. Pača, 12. Drnava, 13. Hrhov a s č.14 spomínané Honce.

Na ObFZ Rožňava vyžrebovali aj zápasy 1. kola, v ktorom sa stretnú:  Dobšiná – Honce, Vyšná Slaná – Hrhov, Rakovnica – Drnava, Dlhá Lúka – Pača, Betliar – Gemerská Poloma, Dlhá Ves – Lipovník, RV B/Rudná – Rožňavské Bystré.

Majstrovské zápasy jesennej časti sa začínajú oficiálne 6.8.2023 a potrvajú do 12.11.2023. Jarné kola potrvajú od 7. apríla 2024 a potrvajú do 16.6.2024. Dlhá Ves domáce zápasy odohrá v sobotu, takisto aj Rožňavské Bystré, Rožňava B/Rudná potvrdí tradíciu odohrať svoje domáce zápasy v nedeľu o 10.30 hod. Očakáva sa, že mužstvá prihlásené do 7. ligy odohrajú v jesennej časti spolu 112 zápasov. Aké budú výsledky, uvidíme až po 15. kole.

V súťažnom ročníku 2023/2024 odohrá majstrovské zápasy aj 5. liga dorastu, do ktorej sa prihlásili tieto kluby: 1. FK Krásnohorské Podhradie, 2. Polom Gemerská Poloma, 3. Zlatý klas Dlhá Ves a 4. Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka. Súťaž sa začne 12. 8. 2023 a jesenná časť potrvá do 14.10. 2023. Na jar je termín pokračovania súťaže 13.4.2024 a potrvá do 15.6.2024. Hracím dňom bude sobota so začiatkom o 10.30 hod. Prekvapuje iba vedenie klubu Baník Drnava, ktorého dorastenci, hrajúci v uplynulom ročníku, vypadli zo IV. ligy SD K-G skupiny a zrejme neudržali ani schopné družstvo, ktoré by klub reprezentoval v oblastnej súťaži.

4. liga žiakov pre nasledujúci ročník bude pozostávať z týchto družstiev: 1. Papiereň Slavošovce, 2. MFK Dobšiná, 3. Bemifo (Drnava), 4. FK Krásnohorské Podhradie, 5. Baník Rožňavské Bystré, ako nováčik súťaže.

V 1. kole 12.8. o 10.30 sú vyžrebované tieto dvojice stretnutí: Papiereň Slavošovce – voľno, Bemifo – FK Krh. Podhradie. v nedeľu 13.8.  o 10.30 hod.: MFK Dobšiná – Baník Rožňavské Bystré. 

Do futbalového diana aj v novom ročníku budú zapojení naši najmladší futbalisti, pre ktorých je určená súťaž pomenovaná Prípravka U11. Zastúpená bude 9 mužstvami, a to: 1. Jednota  Krásnohorská Dlhá Lúka, 2. Papiereň Slavošovce, 3. Polom Gemerská Poloma, 4. MFK Dobšiná, 5. MFK Rožňava, 6. Baník Rakovnica, 7. FK Krásnohorské Podhradie, 8. Bemifo Drnava, 9. OTJ Honce. Súťaž jesennej časti v tejto skupine začína 11.8.2023 a potrvá do 6. októbra 2023. Jarná časť sa začne zápasmi 12.4.2024 a potrvá do 7. 6.2024. Hracím dňom je určený piatok so začiatkom o 16.00.

V prvom kole sa stretnú tieto kluby: Dlhá Lúka – voľno, Slavošovce – Honce, Gemerská Poloma – Bemifo, Dobšiná – Krh. Podhradie, MFK Rožňava – Rakovnica.

Všetkým prihláseným futbalovým klubom a ich družstvám želáme dobrý začiatok a želáme im, aby si správny ťah na bránu súpera zachovali po celý čas v duchu fer plej.

 MG od

 

Čítať 449 krát Naposledy zmenené streda, 02 august 2023 12:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!