nedeľa, 06 august 2023 16:18

Počasie zabrzdilo prvé kolo nového futbalového ročníka na hornom Gemeri Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Márne kľačí Daniel Vojčík, kapitán FK Krásnohorské Podhradie pred svojjim brankárom Gellértom Laczkóom. Lopta po jeho zákroku skončila za bránkovou čiarou a rozhodca (v ružovom drese) tento zákrok uznal ako vlastný gól patriaci do brány FK Krásnohorské Podhradie. Domáci Gelničania poľahky viedli už v 17. minúte 1:0. Márne kľačí Daniel Vojčík, kapitán FK Krásnohorské Podhradie pred svojjim brankárom Gellértom Laczkóom. Lopta po jeho zákroku skončila za bránkovou čiarou a rozhodca (v ružovom drese) tento zákrok uznal ako vlastný gól patriaci do brány FK Krásnohorské Podhradie. Domáci Gelničania poľahky viedli už v 17. minúte 1:0. Foto z videa MFK Gelnica.

Očakávaný začiatok futbalových súťaží mužstiev na hornom Gemeri v novom futbalovom ročníku 2023/2024, ktorý mal začiatok už 5. augusta 2023 sa očakával s veľkou pozornosťou. Najmä, keď pred novým ročníkom nastal v jednotlivých kluboch pohyb hráčov smerom od materského klubu k novému kolektívu. Sobotu 5. augusta a nedeľu 6. augusta si aj fanúškovia zaradili medzi dôležité udalosti, ktoré nechceli z lásky k tomuto druhu športu vynechať. Aj preto sa pozornosť už v sobotu popoludní sústredila do Rožňavy, kde domáci klub MFK tesne pred začiatkom podpísal spoluprácu s košickým FC nováčikom Niké Ligy a cez leto získal do svojho klubu aj niekoľko pozoruhodných futbalistov. Nový futbalový duch sa mal prejaviť aj v staronovom klube v Honciach, kde domáca OTJ dokázala zjednotiť hráčov z minulých rokov porozutekaných po okolí a pripraviť ich na prvý majstrovský zápas v Dobšinej.

Všetko však nakoniec dopadlo celkom ináč, ako mienili nielen funkcionári ŠTK ObFZ Rožňava, ale i hráči jednotlivých mužstiev a nakoniec i diváci. Poveternostná situácia, ktorá sa vyvíjala nad územím horného Gemera, už v sobotňajších predvečerných hodinách neveštila nič dobrého. Aj počas zápasu v Rožňave nám Meteo Gemer predpovedalo zhoršenie situácie hneď po majstrovskom zápase, čo malo nakoniec veľké dôsledky. Od meteorológov sme už o 5-ej v nedeľu ráno mohli konštatovať, že v oblasti okresu Rožňava už na štyroch staniciach bol zaznamenaný úhrn zrážok nad 100 mm za 24 hodín. Vyšná Slaná, Dobšinská Ľadová Jaskyňa, Stratená a Kunova Teplica boli búrkami  poznačené najsilnejšie.

Meteorologické stanice na Slovensku aj neskoršie upozornili na nepriaznivú poveternostnú situáciu. Iba podľa siete amatérskych staníc spadlo v okolí Rožňavy už takmer 200 mm zrážok a situácia je podľa informácií iMeteo.sk v okolitých obciach vážna. Potoky sa vyliali zo svojich korýt a zaplavili viaceré obce, ako napríklad Kunovu Teplicu, Štítnik, Rozložnú a aj Plešivec. Na mieste však už zasahovali hasiči, ktorí odčerpávali vodu z pivníc a záhrad.

Napríklad v obci Bretka v Rožňavskom okrese po nočnom lejaku enormne stúpla hladina vodného toku Muráňa, ktorý z pôvodných 50 cm aktuálne dosahuje hladinu vody 333 cm. 

Dážď nedal pokoja ani v iných obciach a niektoré potrebovali pomoc hasičov i občanov. V Rožňave napríklad búrka zaliala Kyjevskú ulicu, kde osobné autá parkovali vo vode. Doslova sa lialo ako z kanvy aj inde v okrese. Súkromná meteorologická stanica v Rožňavskom Bystrom tiež zaznamenal 69 mm zrážok.

slana pri plesivci 2

Potoky doslovali hučali i vylievali sa na niektorých miestach okresu od dažďovej nádielky. Samozrejme, že na to doplatili aj plochy ihrísk, ktoré sa stali nespôsobilými na odohratie majstrovského zápasu. Preto sa riadiaca inštitúcia ObFZ rozhodla ihneď zasiahnuť, aby nedošlo na ihriskách ešte k horšiemu a už 6. augusta predpoludním odvolala všetky zostávajúce majstrovské zápasy 7. ligy. Preto sa nestretli ani dvojice vyžrebovaných zápasov 1. kola 7. ligy na nedeľu 6. 8., a to: MFK Rožňava B /Rudná – TJ Baník Rožňavské Bystré, OFK Vyšná Slaná – FK Hrhov, Baník Rakovnica – Baník Drnava, TJ Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka – Sokol Pača, Tatran Betliar – ŠK Polom Gemerská Poloma. Náhradné termíny majú mužstvá podľa mimoriadnej správy ObFZ Rožňava nahlásiť po vzájomnej dohode na ŠTK ObFZ Rožňava do 10. augusta t. r. Pri nepredložení dohody ŠTK rozhodne o náhradnom termíne.

Pozrime sa teraz na majstrovské futbalové zápasy, ktorým počasie dovolilo odohrať 1. kolá ešte v sobotu 5. augusta, ale tiež v nedeľu 6. agusta najmä v V. lige JUH VsFZ Košice.

 

D O S P E L Í

 

V. liga JUH VsFZ Košice:

futbal roznava drienovec v 1.kole

 Takto nastúpili futbalisti V. ligy JUH v 1. kole na ihrisku MFK Rožňava. Zľava v žlto červených dresoch mužstvo TJ Dvorníky-Včeláre a na pravej strane domáci MFK Rožňava v žltomodrých. Foto: video MFK Rožňava

MFK Rožňava – TJ Dvorníky-Včeláre 4:0 (3:0). G: F. Kovács a M. Domik po 2, ŽK: 0 – R. Červený, A. Khramovskyi , R: T. Hamráček – J. Pavlovič, M. Šingliar, DS: J. Feckanin. Div.: 250.

Rožňava:

Frederik Spišák - Goderdzi Machaidze, Tomáš Gecelovský, Filip Szabó, František Gyenes, Gabriel Majoroš (C) (82´ P. Varga), Valerii Kovernyk, Shota Gvazava, Michal Domik, Zoltán Kótai (53´ M. Sabol), Filip Kovács (59´ J. Fedor).

Dvorníky:
Ladislav Spišák - Miroslav Miščík (C), Artem Khranovskyi, Alfonz Vislay (46´ R. Grulyo), Gabriel Bohunický, Rudolf Rybár, Róbert Horváth, Ján Ilavský (82´ J. Grác), Hryhorii Vozniuk (46´ G. Grác), Gabriel Viszlay, Radoslav Červený (58´ D. Mitro).

futbal domik s posilami1Pred novým ročníkom futbalovej súťaže primátor Rožňavy Michal Domik vyjadril presvedčenie, že MFK Rožňava aj prostredníctvom dvoch nových hráčov, ktorých získali v letnom prestupovom termíne – Shotu Gvazavu z arménskej ligy a Goderdziho Machaidzeho z gruzínskeho klubu, majú pred sebou za cieľ iba postup do III. ligy. S posledným mužstvom vlaňajšej súťaže TJ Dvorníky-Včeláre chceli už na začiatku nového ročníka zámer predsedu potvrdiť  a doma zvíťazili s týmto súperom rozdielom triedy. Mužstvo začínalo súťaž v zostave s priemerným vekom 25 rokov a svojím pohybom a prehľadom na ihrisku si od začiatku vynútilo od súpera rešpekt. Do mužstva zapadli i spomínaní nováčikovia z východu Európy a zrejme budú jeho dobrou posilou. Strelecky sa v domácom mužstve ujali hneď od začiatku mladí futbalisti.

MFK Gelnica – FK Krásnohorské Podhradie 3:1 (2:1). G: L. Kisel, T. Kaľavský, D. Vojčík (vlastný), ČK: 0 – M. Ďuríček, ŽK: D. Kapikaša – M. Gelda, R: P. Seman – D. Novák, D. Pužér. DS: M. Vofroňák. Div.: 70

Gelnica:

Štefan Burkuš - Ľubomír Maliňák (C) (77´ P. Pavlík), Michal Števlík, Tomáš Kaľavský, Marek Mihalik, Dominik Humeňanský, Erik Fabišík, Radovan Bandžuch, Dávid Kipikaša, Ladislav Kisel, Peter Petko (46´ R. Kačala).

Podhradie:

Gellért Laczkó - Daniel Vojčík (C), Štefan Dorkin, Martin Ďuríček, Róbert Ferdinand, Roland Fabián, Matej Gelda, Tomáš Béke (73´ R. Kardos), Rudolf Šavlík, Andrej Vaško, Dávid Bodnár.

Hostia nezačali nový ročník šťastne, pretože z ihriska v Gelnici odchádzali na konci zápasu iba 10-ti. Príčinou takéhoto hráčskeho stavu bolo zmarenie gólovej situácie hráčom hostí M. Ďuríčkom, ktorý uvidel za tento zákrok červenú kartu. Smola začala u hostí už v prvých 20 minútach. Prvý gól na ihrisku v Gelnici si hostia z Krásnohorského Podhradia dali už v 17. minúte vlastencom, ktorý mal na svedomí ich obranca Daniel Vojčík. Svojmu novému brankárovi Gellértovi Laczkóovi nedal šancu, keď strieľaný center ľavého krídla domácich Erika Fabišíka usmernil povedľa brankára do vlastnej siete. Hostia sa síce snažili byť vyrovnaným súperom, keď dvojgólový rozdiel znížili gólom Andreja Vašku v 32. minúte na 2:1, ale gelnický hráč T. Kaľavský premenením pokutového kopu v 58. minúte stanovil konečný výsledok. 

OSTATNÉ VÝSLEDKY 1. KOLA:  FK Rákoczi Ferenc Borša – OFK Vojčice 3:1, ŠK Nacina Ves – Družstevník Malá Ida 1:2, Družstevník Malý Horeš – AFK Topoľany 1:3, FK Geča – Slavoj Kráľovský Chlmec 4:0.

TABUĽKA 1. kola:

1. - 2.    MFK Rožňava  1    1    0    0    4:0   3 
1. - 2.   FK Geča  1 1 0 0 4:0 3
3. - 5.   AFK Topoľany 1 1 0 0 3:1 3
3. - 5.   MFK Gelnica 1 1 0 0 3:1 3
3. - 5.   FK Borša 1 1 0 0 3:1 3
6.   Družstevník Malá Ida 1 1 0 0 2:1 3
7.   ŠK Nacina Ves 1 0 0 1 1:2 0
8. - 10.   FK Krásnohorské Podhradie 1 0 0 1 1:3 0
8. - 10.   Družstevník Malý Horeš 1 0 0 1 1:3 0
8. - 10.   OFK Vojčice 1 0 0 1 1:3 0
11. - 12.   TJ Dvorníky-Včeláre 1 0 0 1 0:4 0
11. - 12.   Slavoj Kráľovský Chlmec 1 0 0 1 0:4 0
    OŠK Budkovce            
    MFK Ťahanovce            

 

 

7. liga ObFZ Rožňava

TJ Zlatý klas Dlhá Ves – FK Lipovník 1:1 (1:1). G: P. Mičinsky – R. Szucs, ŽK: A. Pomaj – A. Korszinszki , R: D. Poťmák – L. Lorincz, K. Baczúk, DS: G. Gašpar. Div.: 50.

Dlhá Ves:

Gabriel Pomaj (46´ M. Pavlínyi) - Martin Havrlent, Attila Pomaj, Marián Dusza (C), Zsolt Mezei (46´ A. Labina), Kristián Illés, Miloš Kliment, Gabriel Beke, Patrik Mičinsky (85´ T. Segyo), Kristian Segyo, Viktor Ferdinand.

Lipovník:

Marek Šály - Patrik Luspaj, Roland Szücs, Adrian Korszinszki, Dominik Kardos, Norbert Vozár, Adrian Vozár, Ladislav Emodi, Ondrej Kiss (85´ R. Priam), Roland Szucs, Attila Gorgei (C) (57´ M. Doboš).

Podľa toho, ako v letnom prestupovom termíne získavalo domáce mužstvo ďalších hráčov z okolitých futbalových klubov, najmä však z Gemerskej Hôrky, sa predpokladalo, že sa to u kolektívu Dlhej Vsi prejaví aj v konečnom stave zápasu. Hostia však tiež neprišli hneď na začiatku 7. ligy oslabení. Získali do brány na prestup skúseného gólmana Mareka Šályho, ktorý  naposledy hosťoval v Tatrane Betliar, a ten sa v tomto zápase predviedol pozitívne. Aj v tomto stretnutí sa prejavilo, že domáci dlhoveskí futbalisti majú pomalý nástup aj do tohto futbalového ročníka. Gól ich skúseného strelca Patrika Mičinského však padol ako najrýchlejší z gólov, strelených na hornom Gemeri v tomto ročníku súťaže, hoci ním domáci získali so súperom z Lipovníka iba bod. 

 

D O R A S T E N C I

 

III. LIGASD-U19-SK VÝCHOD - 1. KOLO

5.8.2023 o 10.00 hod.

ŠK Zemedar Poprad-Stráže - FK Košická Nová Ves 3:2 (2:2.

TJ Sokol Ľubotice - 1. MFK Kežmarok 9:0 (5:0).

 

29.8. o 10.00 hod.:

Janočko Academy - MFK Slovan Sabinov 

MFK Rožňava - Stará Ľubovňa RFC

MŠK Slavoj Spišská Belá - 1.ŠK Tatran Spišské Vlachy

Futbalový klub Svit - MŠK Spartak Medzilaborce

FC Pivovar Šariš Veľký Šariš - 1.FK Svidník.

 

 

III.LIGA MD U17.SK VÝCHOD 1. KOLO:

5.8.2023 o 12.15

 

TJ Sokol Ľubotice - 1.MFK Kežmarok 5:2 (4:2)

ŠK Zemedar Poprad-Stráže - FC Košická Nová Ves 2:1 (2:0).

 

29.8. o 12.15 hod.:

Janočko Academy - MFK Slovan Sabinov 

MFK Rožňava - Stará Ľubovňa RFC

MŠK Slavoj Spišská Belá - 1.ŠK Tatran Spišské Vlachy

Futbalový klub Svit - MŠK Spartak Medzilaborce

FC Pivovar Šariš Veľký Šariš - 1.FK Svidník.

 

 

MG od

 

Čítať 457 krát Naposledy zmenené pondelok, 07 august 2023 11:16

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!