štvrtok, 12 júl 2012 16:52

Štrnásty ročník Memoriálu Milana Šlosárika v Nižnej Slanej pre Blues Doporučený

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 30. 6. 2012 na futbalovom ihrisku v Nižnej Slanej sa konal tradičný turnaj v malom futbale, Memoriál Milana Šlosárika. Turnaj otvoril Mgr. Ján Šlosárik. Na ihrisku, ako zvyčajne, boli vyznačené dve ihriská menších rozmerov. Turnaja sa zúčastnilo viac mužstiev ako v minulom ročníku, možno aj preto bol zmenený hrací systém, keď víťazi skupín už hrali finále, druhé mužstvá zápas o tretie miesto a pod. V skupine A boli mužstvá: Vlachovo, Gemerská Poloma B, Nižná Slaná A  a Rómske mužstvo. Z dvojice favoritov tejto skupiny bolo úspešnejšie Vlachovo pred Nižnou Slanou – A a preto postúpilo do finále. V skupine B boli mužstvá: Hasiči – Nižná Slaná, Blues, Betliar a  Nižná

 Slaná – Mixibus. Táto skupina bola o niečo vyrovnanejšia. Zloženie mužstva favorizovalo do bojov o finále mužstvo Blues. Mužstvo, ktoré reprezentovalo Nižnú Slanú na Gemer cupe v Gemerskej Polome však tiež chcelo vyhrať skupinu. Mužstvo Blues vyhralo dva zápasy, s Betliarom remízovalo. Kanonierom sa nepodarilo premeniť asi tri vyložené príležitosti. Mužstvo Mixibus potvrdilo svoju zohratosť a s mužstvami okrem Blues výrazné problémy nemalo. Mužstvo Hasičov malo najslabší káder, z A – mužstva Nižnej Slanej v ňom boli dvaja hráči. Výkony tohto mužstva sa zlepšovali každým zápasom. Už v poslednom zápase skupiny nepodalo najhorší výkon, avšak žiadny gól svojim súperom zo skupiny nestrelilo.

Vo vyraďovacej fáze sa hrali štyri zápasy.

V zápase o siedme miesto
narazilo Rómske mužstvo na mužstvo Hasičov. V zápase sa zrodil hokejový výsledok 10:2. Jeden hráč z mužstva Hasičov strelil súperovi päť gólov.

V zápase o piate miesto
sa stretli Gemerská Poloma B s Betliarom. Hoci prvé mužstvo malo v bráne Ivana Krnáča, nejako mu to nepomohlo, keď v derby so susednou obcou prehralo.

V zápase o tretie miesto

sa stretli dve domáce mužstvá. Záujem divákov o tento zápas bol vyšší ako o finálový zápas. Zápas bol pomerne vyrovnaný, vynikali brankári, mužstvá bojovali, zápasu nechýbalo nič. A mužstvo sa v priebehu zápasu dostalo do vedenia o dva góly. Druhé mužstvo sa snažilo, bojovalo až do konca. Kontaktným gólom sa mu podarilo znížiť. Záver zápasu sa hral na polovici A – mužstva, mladí hráči ešte na starších hráčov nedozreli. Súper mal aj viac športového šťastia. Zápas tak skončil 3:4.

Finálový zápas

medzi Blues a Vlachovom bol spočiatku pomerne vyrovnaný. Vlachovo sa dostalo do vedenia 1:0. Neskôr však inkasovali dva góly. V druhom polčase mužstvo Blues svoje vedenie zvýšilo. Vlachovo inkasovalo v tomto zápase pomerne nešťastné góly, hlavne góly na 1:3 a 1:4. Následne súper hru kontroloval a náskok si udržal. Zároveň sa tak stal víťazom turnaja.
Štefan Tomášik

Čítať 1967 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!