×

Výstrahy

JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 50375
Športové hry pre seniorov z Revúckej Lehoty

Občianske združenie LEHVAČEN pod vedením Ing. Ivety Pavlákovej zorganizovalo dňa 27.6.2024 „Športové hry pre seniorov z Revúckej Lehoty“, a to vďaka finančnej podpore Nadácie Henkel Slovensko. Pomocou projektu sa zakúpilo športové náčinie – ruské kolky, 2 terče na šípky a drevená hra „Stick on line“ a tiež občerstvenie na podujatie.

Športové hry otvorila predsedníčka JDS v Revúckej Lehote Mgr. Margita Mladšia a hlavným rozhodcom bol Dušan Pavlák.

Seniori súťažili v 5 disciplínach – v hode šípkami na terč, v hode na plechovky, v kope na malú bránku, stick on line a v ruských kolkoch. Jednotlivé disciplíny boli rozdelené na kategórie muži a ženy.

Využite pozvanie do Mestského kultúrneho strediska v Revúcej

MESTSKÉ KULTÚRNE STREDISKO V REVÚCEJ POZÝVA
na letné podujatia

* * *

Prvého júla 2024 uplynulo 200 rokov od narodenia vynikajúceho revúckeho rodáka SAMUELA ORMISA.

Miestny odbor Matice Slovenskej v Revúcej, Súkromná stredná odborná škola v Revúcej, Cirkevný zbor ECAV na Slovensku Revúca a Mesto Revúca organizujú spomienkovú slávnosť

v nedeľu 7. júla

09.30  slávnostné Služby Božie

utorok, 02 júl 2024 08:17

Slovenskí cyklisti opäť v Jelšave

Napísal(a)
Slovenskí cyklisti opäť v Jelšave

Východ Top liga v cestnej cyklistike zavítala do nášho mestečka 2.6.2024 na 4. kolo ligy za účasti slovenských aj  zahraničných pretekárov z Poľska a Maďarska. Tohtoročný pretek neprekonal rekordnú účasť 156 cyklistov v Jelšave z minulých rokov, nakoľko sa konalo na Slovensku viacero pretekov. Na pretek sa prihlásilo 66 cyklistov a na štarte ich bolo 51. Tentokrát na štarte chýbali poprední, bývalí reprezentanti ČSSR, SR a viacnásobná víťazka v Jelšave a tohtoročná majsterka sveta v Kostarike z Univerzitných majstrovstiev sveta Nora Jenčušová, jazdiaca za profesionálny klub BE PINK, a tak sa nemohla zúčastniť jelšavského preteku. Chýbal aj majster sveta v cyklokrose Ondrej Glajza a jeho syn Róbert z Popradu. Teší nás skutočnosť, že naše snaženie podporujú svojou účasťou takéto významné osobnosti slovenskej cyklistiky, ktoré na spoločných Majstrovstvách ČR a SR v Jevíčku (ČR) 20. – 23.6.2024 vzorne reprezentovala Nórika Jenčušová, keď získala titul majsterky SR v časovke jednotlivkýň na ceste. Je dvojnásobnou majsterkou SR z r. 2023 – 2024.

nedeľa, 30 jún 2024 21:01

Náučný chodník Vŕšok Kyjatice

Napísal(a)
Náučný chodník Vŕšok Kyjatice

Náučný chodník Vŕšok Kyjatice sa nachádza v Revúckej vrchovine pri obci Kyjatice. Jeho zameranie je historické, archeologické, prírodovedné, lesnícke, s dĺžkou 1,2 km a prevýšením 70 m. Je to nenáročná trasa, trvajúca aj so zastávkami približne 1 hodinu. Prechádza zvlnenou, prevažne odlesnenou, poľnohospodársky využívanou krajinou. Prístup: Od zastávky autobusu Kyjatice pešo po miestnej komunikácii 700 m k severozápadu (smer osada Kadlub). Začiatok chodníka: Kyjatice, archeologické nálezisko (archeoskanzen, pamätník kyjatickej kultúry) po lokálnej komunikácii k severu – samota Kožiak. Náučný chodník je vhodný ako zastávka vlastivednej alebo historickej exkurzie.

Banícke múzeum v Rožňave získalo ďalšie umelecké diela bratov Tichyovcov

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, získalo umelecké predmety bratov Tichyovcov a tým opäť rozšírilo svoj fond výtvarného umenia. Prostredníctvom dvoch úspešných projektov múzejníci nadobudli výsledky tvorivej práce Gyulu Tichyho (1879 – 1920) a Kálmána Tichyho (1888 – 1968), významných regionálnych umelcov prvej polovice 20. storočia. Predmetom dlhodobého záujmu Galérie Baníckeho múzea v Rožňave je systematické budovanie zbierky bratov Tichyovcov v rámci odborno-výskumných úloh a prezentovanie jednotlivých poznatkov širokej verejnosti,“ uviedla kurátorka výtvarného umenia Mgr. Kristína Pakesová, PhD.

Strana 1 z 1694