štvrtok, 27 február 2020 17:12

Bohatá programová ponuka GOS počas jarných prázdnin je pripravená aj pre rodiny s deťmi Doporučený

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko pripravilo počas jarných prázdnin (2. - 6. marca 2020) tvorivé dielne pre rodiny s deťmi. Okrem prípravy tradičných jedál si môžu návštevníci vyskúšať aj výrobu keramiky či zdobenie kraslíc.
Bohatá programová ponuka Gemerského osvetového strediska (GOS), kultúrneho zariadenia Košického samosprávneho kraja, počas jarných prázdnin je pripravená pre rodiny s deťmi. Aktivity sú zamerané na tradičnú ľudovú kultúru a tematicky prispôsobené jarným zvykom. Prebiehať budú v remeselníckych dielňach Domu tradičnej kultúry Gemera. Novinkou tohtoročnej ponuky sú krátke vzdelávacie programy v mobilnom planetáriu.

2020 03 02 jarne prazdniny 2020 plagatPočas roka nás väčšinou navštevujú žiaci v skupinách so svojimi pedagógmi. Tentokrát však chceme dať príležitosť deťom spolu s rodičmi či starými rodičmi, aby sa prišli zabaviť, niečo užitočné sa naučiť a hlavne vychutnať si čaro spoločného tvorenia. Od 2. do 6. marca 2020 ponúkame možnosť vyskúšať si tradičné techniky výroby v hrnčiarskej a textilnej dielni, ale aj prípravu tradičných jedál v našej unikátnej gastronomickej dielni. Zdobiť kraslice voskom, vyrobiť si vlastnú keramiku, utkať si svoju kabelku či maľovať na textil sú osvedčeným lákadlom tak pre malých, ako aj veľkých. Keďže vstupujeme do pôstneho obdobia, predpokladám, že mnohých bude zaujímať aj starodávna príprava gemerských posúchov. Pre malých vedátorov bude pripravená aj naša astronomická dielňa a možnosť navštíviť mobilné planetárium,“ pozýva Helena Novotná, riaditeľka GOS.

Gemerské osvetové stredisko je jedným z ôsmich krajských kultúrnych zariadení, ktoré si počas jarných prázdnin pripravili program pre deti. Oceňujem, že sa prostredníctvom tvorivých dielní pracovníci GOS zamerali práve na prezentáciu a oživovanie tradičných ľudových remesiel a interaktívnou formou ich priblížia aj detskému návštevníkovi. Veľkým lákadlom pre deti môže byť aj program v novom mobilnom planetáriu, na ktorého kúpu kraj prispel sumou takmer 70 000 eur,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Tvorivé aktivity budú prebiehať v 90-minútových blokoch v čase od 9:30 do 11:00 a od 13:00 do 14:30 hod. Vo vstupnom poplatku je zahrnutý použitý materiál, práca.

Anežka Kleinová

 

Čítať 1058 krát Naposledy zmenené štvrtok, 27 február 2020 19:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!