streda, 10 apríl 2013 21:37

Na krajskej prehliadke CINEAMA 2013 v Rožňave sa predstavia autori vo veku od 6 do 63 rokov Doporučený

Napísal(a) Anežka Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave v spolupráci s filmovým klubom Gemerfilm usporiada z poverenia Národného osvetového centra (NOC) tento rok už 17. ročník krajskej súťažnej prehliadky amatérskej filmovej tvorby CINEAMA 2013. 
Súťaž sa uskutoční v sobotu 13. apríla 2013 v Galérii GOS, Betliarska 8, Rožňava od 9-tej hodiny. Projekcia súťažných aj nesúťažných filmov bude prebiehať celý deň. 

Do krajského kola postúpilo 32 filmov od 28 autorov a 5 autorských kolektívov z Košíc, Spišskej Novej Vsi a Rožňavy. V tomto ročníku budú súťažiť autori vo veku od 6 do 63 rokov. Žánrová pestrosť - animácie, hrané filmy, dokumenty, reportáže, experimenty a videoklipy - zaručuje aj pre divákov atraktívny program.
Cineama je celoslovenská postupová súťaž, ktorá vytvára priestor na prezentáciu neprofesionálnej filmovej tvorby, vzájomnú konfrontáciu a inšpiráciu autorov s cieľom rozvíjať ich talent a zvyšovať technickú aj umeleckú hodnotu vytvorených diel v spolupráci s pedagógmi, profesionálnymi filmármi na rozborových diskusiách. O víťazoch bude rozhodovať odborná porota v zložení PhDr. Zuzana Školudová (NOC Bratislava), Mgr. art. Ľubomír Viluda a Mgr. art. Ivan Kršiak (Akadémia umení Banská Bystrica).
Súťaž sa uskutoční s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republliky. Vstupné: 1,- €.
Anežka Kleinová

PROGRAM KRAJSKEJ PREHLIADKY

{jcomments on}

Čítať 1853 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!