piatok, 08 december 2017 15:40

Predstavujeme víťazov fotografickej súťaže Malohont mojimi očami Doporučený

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Rozprávková chalúpka v Horných Zahoranoch Rozprávková chalúpka v Horných Zahoranoch Autorka fotografie: Michaela Tiralová

Do konca novembra 2017 ste mohli odovzdať svoj hlas ľubovoľnému počtu zo 142 fotografií v súťaži Malohont mojimi očami. Na základe tohto hlasovania si verejnosť vybrala víťazov v jednotlivých kategóriách, ktorých vám dnes radi predstavujeme. Do súťaže sa zapojilo celkovo 36 fotografov nielen z obcí MAS MALOHONT, ale aj z miest ako Rimavská Sobota, Tisovec, Poltár, Tornaľa, Brezno, Banská Bystrica či Praha. Najmladší súťažiaci má 15 rokov a najstarší 75 rokov. 

Zo 199 fotografií bolo 57 vyradených kvôli nesplneniu podmienok súťaže, pričom najčastejším dôvodom bola nedostatočná veľkosť, nedodržanie maximálneho počtu a miesta zhotovenia fotografií. Podmienky fotosúťaže si môžete pozrieť TU.
Zvyšných 142 fotografií postúpilo do hlasovania verejnosti. Najviac z nich súťažilo v kategórii Prírodné krásy (65), potom nasledovali kategórie Ľudia a život (34), Kultúrne dedičstvo (22) a kategória Naše obce (21). O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodne okrem verejnosti aj hodnotiaca komisia.

Kategória č. 1 Prírodné krásy:
hra Ranná rosa 1

Ranná rosa - autorka fotografie: Adriana Morongová
Víťazná fotografia získala 120 hlasov, čo je 5,71 % zo všetkých hlasov, ktoré boli odovzdané v tejto kategórii (2 103). Podrobné výsledky hlasovania si môžete pozrieť TU.

 

Kategória č. 2 Kultúrne dedičstvo:
hra Lazy Utekáč 1

Lazy Utekáč - autorka fotografie: Michaela Tiralová
Víťazná fotografia získala 105 zo 639 hlasov, čo predstavuje 16,43 % zo všetkých hlasov odovzdaných v tejto kategórii. Podrobné výsledky hlasovania si môžete pozrieť TU.

Kategória č. 3 Ľudia a život:
hra Prvý bozk

 

Prvý bozk - autorka fotografie: Petra Rapčanová
Víťazná fotografia získala 145 hlasov, čo je 12,06 % zo všetkých hlasov, ktoré boli odovzdané v tejto kategórii (1 202). Podrobné výsledky hlasovania si môžete pozrieť TU.

 Kategória č. 4 Naše obce:

hra Rozprávková chalúpka v Horných Zahoranoch 1

Rozprávková chalúpka v Horných Zahoranoch - autorka fotografie: Michaela Tiralová
Víťazná fotografia získala 138 zo 798 hlasov, čo predstavuje 17,29 % zo všetkých hlasov odovzdaných v tejto kategórii. Podrobné výsledky hlasovania si môžete pozrieť TU.

 

Ďakujeme všetkým, ktorí sa do hlasovania zapojili. Víťazi verejného hlasovania budú ocenení spolu s víťazmi jednotlivých kategórií fotosúťaže na výstave fotografií, ktorá sa bude konať v januári 2018 v sídle MAS MALOHONT v Hrachove.
Pozn.: Pôvodne plánované vyhodnotenie v decembri tohto roka bolo z organizačných a pracovných dôvodov zrušené.
Ing. Miroslava Vargová

 

Čítať 1511 krát Naposledy zmenené sobota, 09 december 2017 00:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!