sobota, 12 jún 2021 14:45

Čarovné a úsmevné príbehy pre malých čitateľov so spisovateľkou Andreou Gregušovou Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Tajomstvá v literatúre IV.

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja pripravila 18. júna 2021 pre žiakov ZŠ podujatie „Čítanie s úsmevom“ so slovenskou spisovateľkou Andreou Gregušovou. Podujatia sa uskutočnia v rámci projektu Tajomstvá v literatúre IV, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.
Andrea Gregušová, slovenská spisovateľka pre deti a mládež vyštudovala slovenský jazyk a hudobnú výchovu. Najskôr pracovala ako učiteľka v škole pre nadané deti, momentálne pôsobí ako lektorka slovenského jazyka pre cudzincov. Vo voľnom čase sa venuje folklóru a amatérskemu divadlu. „Považujem sa za rozprávkarku a som hlboko presvedčená, že láskavé a múdre príbehy sú nesmierne dôležité pre rozvoj ľudskej osobnosti,“ prezradila o sebe v jednom rozhovore Gregušová a pokračovala: „Snažím sa, aby boli moje rozprávky slobodné a radostné, ľahučké, nie však apriori určené na zábavu. Skôr na pohladenie detských srdiečok a prebúdzanie ich fantázie.“

Andrea Gregušová čítanie s úsmevomČarovný svet rozprávok ponúka množstvo zážitkov, zábavu, poučenie i lieky na smutné chvíle. „Počas pandémie boli deti dlhodobo zatvorené doma, mali priestor a čas aj na čítanie kníh. Či sa to v rodinách praktizovalo, sme zatiaľ nezistili, ale my veríme, že áno,“ povedala odborná pracovníčka knižnice, úseku pre deti a mládež, Miriama Tóthová. „Pre mladšie deti základných škôl sme pripravili besedu so spisovateľkou Andreou Gregušovou. Budeme sa spoločne rozprávať o knihách. Veď aj taký červík v jabĺčku môže prostredníctvom prečítanej knihy (Červík Ervín) presvedčiť deti, že netreba sa báť ovocia kde „niekto býva“, lebo práve také ovocie je zdravé,“ dodala Tóthová.

Podujatia pod názvom „Čítanie s úsmevom“ so slovenskou spisovateľkou Andreou Gregušovou sa budú konať 18. júna 2021 pre žiakov ZŠ a uskutočnia sa v rámci projektu Tajomstvá v literatúre IV, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 752 krát Naposledy zmenené sobota, 12 jún 2021 18:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!