pondelok, 14 február 2022 11:22

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského sa zapojila do Medzinárodného dňa darovania knihy Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, sa dňa 14. februára 2022 zapája do Medzinárodného dňa darovania knihy.

Zakladateľkou sviatku Medzinárodného dňa darovania knihy bola Emmy Broadmoor, Američanka, matka troch detí, zakladateľka webu s detskými knihami v USA. Všetko sa to začalo tým, že sa jeden z jej synov pýtal, prečo si ľudia nedávajú knihy len tak, a prečo nie je v roku deň, kedy by to mohli urobiť. To bol impulz pre zrod nového sviatku. 

2022 02 14 deň darovania kníh1Svet kníh je nekonečným zdrojom informácií, inšpirácie a fantázie. „S čítaním sa dá začať naozaj v každom veku,“ rozhovorila sa Miriama Tóthová, pracovníčka knižnice úseku pre deti a mládež a dodala: „Zmyslom Medzinárodného dňa darovania kníh je darovať knihu a urobiť tým radosť. Aj naša knižnica daruje knihy deťom do škôlky, ktoré sú zo sociálne slabších rodín. Majú skvelé pani učiteľky, a tak vieme, že knihy budú na správnom mieste a pomôžu pri výchovno-vzdelávacom procese.“

Čítanie je dar na celý život. Zlepšuje pamäť, schopnosť sústrediť sa, zvyšuje slovnú zásobu, rozvíja fantáziu, pomáha spracovávať informácie, ale i chápať súvislosti. Čítanie nahlas a počúvať niekoho čítať nahlas môže byť skvelým spôsobom, ako prežívať príjemné chvíle.

Zapojte sa aj vy do Medzinárodného dňa darovania knihy a urobte niekomu radosť. Je to sviatok lásky k čítaniu, k literatúre i k autorom. Darujte ich s láskou a čítajte s ešte väčšou!

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 639 krát Naposledy zmenené pondelok, 14 február 2022 12:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!