nedeľa, 01 august 2021 16:39

Na stretnutie po 35-tich rokoch spomíname s radosťou...

Napísal(a) MG bh, km
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Rok 2020 mal byť rokom stretnutia po 45-tich rokoch žiakov ročníka 1974/1975 ZDŠ v Muráni.

Na stretnutie po 35-tich rokoch spomíname s radosťou, mali sme o 10 rokov menej, veľa plánov do života, plné zdravie, mysleli sme si, že nás nič nemôže zastaviť, obmedziť. A predsa je všetko inak. Oslavujeme šesťdesiate narodeniny len v úzkom kruhu rodiny, alebo ani neoslavujeme, lebo blízki sú za hranicami, lebo epidemiologická situácia im nedovolí sa stretnúť s rodinou, priateľmi. Niekedy bol s týmto číslom narodenín spojený odchod do dôchodku.
Priznajme si, koľkí si nevedia predstaviť, že by mali ísť do dôchodku a koľkí by si želali, aby už na dôchodku mohli byť. Všetko záleží od uhla pohľadu na život a životnú situáciu a aj od nášho zdravia, fyzickej kondície.
Preto som sa rozhodla si pripomenúť naše okrúhle narodeniny.

Tých nás, čo žijú v Muráni a okolí, alebo nás roztrúsených po celom Slovensku a polokrúhle narodeniny našej triednej učiteľky Viery Brúsikovej.
Dovoľte mi, milá pani učiteľka Brúsiková, pogratulovať Vám k narodeninám v mene všetkých mojich spolužiakov. Želáme Vám pevné zdravie, radosť a pohodu v rodine.

brusikovaNech Vás neopustí Váš elán, chuť naučiť seba a aj iných vždy niečo nové.

Skláňam sa pred Vami, skladám klobúk aj pred tým, ako ste zvládli nové informačné technológie a k nim priúčali aj deti v škole. Pre mňa osobne ste vzorom, ako si udržať dobrú fyzickú kondíciu, mám Vás pred očami, ako ste na bežkách robili kilometre a časť tejto cesty viedla popri mojom rodnom dome. Pri prechádzkach v prírode sa mi vynárajú mená rastlín, kameňov, stromov, ktoré ste nás učili na hodinách botaniky, zoológie, mineralógie a biológie a aj pri príprave na zdravotnícke súťaže, nielen v rámci školy, ale aj v krajských kolách. Teší ma, že Vás zaujíma, čo sa v dedine deje, že sa stretávame v kultúrnom dome na akciách, výročiach. Prijmite odo mňa za celú triedu veľké ĎAKUJEME!

Za všetkých Bea Hrušková
a Katka Magyarová

 

Čítať 1062 krát Naposledy zmenené nedeľa, 01 august 2021 17:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!