utorok, 30 apríl 2019 14:21

Deň Zeme u Zocháčov, alebo „začnime u seba“ Doporučený

Napísal(a) Mgr. I. Špaldová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Planéta Zem má svoj sviatok 22. apríla. Je to ekologicky zameraný sviatok, ktorý nás upozorňuje na dopady ničenia životného prostredia. Svojimi aktivitami sme sa výrazne pričinili o to ako vyzerá príroda a svet okolo nás. Zmenili sme celkový charakter krajiny, jej štruktúru, ťažíme v lesoch, likvidujeme nielen stromy, ale aj mokrade, lúky a ostatné cenné biotopy. Odpad sa stal súčasťou našej prírody.
Nielen počas Dňa Zeme by sme si mali uvedomiť dôležitosť svojho správania sa ku krajine. Každý z nás môže prispieť k tomu, aby životné prostredie nebolo zaťažované a aby planéta Zem zostala čo najdlhšie zachovaná pre ďalšie generácie.

U nás v škole sme si tento deň pripomenuli nielen slovami, ale činmi. Uvedomujeme si, že Zem je to,čo máme všetci spoločné a to by nás malo aj spájať. Celý druhý stupeň sme sa 17. 04. 2019 dohodli a spoločne sme vyčistili časť Revúcej v okolí „bágroviska“. Poňali sme to ako pokračovanie výzvy za čistejšiu Revúcu, ktorú v našom meste začali mladí ľudia a mamičky s deťmi. Dúfame, že nezostaneme poslední. Poukazujeme na fakt, že naša Zem je čoraz viac ohrozená človekom a potrebuje múdrych a šikovných ľudí aby ju spoločným úsilím zachránili pred stavom, do ktorého sme ju postupne dostali.

Mgr. I. Špaldová
ZŠ J.A. Komenského Revúca

ra den zeme 2
ra den zeme 3   ra den zeme 4   ra den zeme 5

 

 

Čítať 1186 krát Naposledy zmenené utorok, 30 apríl 2019 14:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!