streda, 03 december 2014 22:30

Čo znamená červená stužka?

Napísal(a) Mgr. Martina Pirochová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra stuzka1ara aids 2aČervená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi žijúcimi s HIV alebo AIDS. Červená stužka je aj značkou pre upevňovanie povedomia o HIV a AIDS medzi ľuďmi. Počas 1.decembra Medzinárodného dňa HIV a AIDS, si ľudia z celého sveta pripínajú červenú stužku. Hovoria tým „zaujímam sa o tému HIV a AIDS“, „som znepokojený, „venujem sa vzdelávaniu, aby sa HIV nešírilo“. Červená stužka tu je aj pre tých, ktorí hovoria „pomáham ľuďom, ktorí žijú s HIV a AIDS“. Ako vidieť, dôvodov je veľa. Červená stužka s nami ostáva počas celého roka, aby sme nezabudli na jej odkazy a posolstvá.  
ra stuzka1Žiaci ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej sa v školskom roku 2014/2015 zúčastnili a aktívne podieľali už na ôsmom ročníku celoslovenskej kampane Červené stužky. Žiaci 8. a 9. ročníka si prezreli film „Príbehy Anjelov“, cieľom ktorého bolo uvedomenie si nebezpečenstva vírusu HIV a choroby AIDS. Žiaci II. stupňa vypracovali niekoľko pekných projektov na tému HIV/AIDS, z ktorých tie najkrajšie sa dostali aj na nástenku venovanú kampani Červené stužky. Zviditeľnili sme

1. december – Svetový deň boja proti AIDS vytvorením „živej“ červenej stužky. Na školskom dvore sme vytvorili symbol kampane boja proti AIDS – červenú stužku. 

Ďakujeme všetkým zapojeným za podporu. 
Mgr. Martina Pirochová

 

Čítať 4748 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!