štvrtok, 13 január 2022 16:07

V Nemocnici Svet zdravia Rimavská Sobota sa minulý rok uskutočnilo 1082 pôrodov Doporučený

Napísal(a) J. Fedáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Prvým dieťatkom narodeným v rimavskosobotskej nemocnici tento rok sa stalo dievčatko Zoe. Na svet prišla 1. januára o 8.07 h mamičke Kristíne z obce Šurice.  Mamičke prišiel osobne zagratulovať aj riaditeľ nemocnice spoločne s námestníkmi. Prvým dieťatkom narodeným v rimavskosobotskej nemocnici tento rok sa stalo dievčatko Zoe. Na svet prišla 1. januára o 8.07 h mamičke Kristíne z obce Šurice. Mamičke prišiel osobne zagratulovať aj riaditeľ nemocnice spoločne s námestníkmi. Foto: Svet zdravia

V Nemocnici Svet zdravia Rimavská Sobota sa minulý rok uskutočnilo 1082 pôrodov. V pôrodnici sa narodilo 599 chlapcov a 494 dievčat. Až 11 mamičiek priviedlo na svet dvojičky. Nemocnica zvládla minulý rok aj pôrody 15 mamičiek, ktoré mali ochorenie COVID-19, novorodenci sa narodili zdraví.

Medzi najčastejšie dievčenské mená, ktoré rodičia dávali svojim novorodencom, patrili Ema, Viktória, Nina a Natália. U chlapcov zase dominovali mená Oliver, Adam, Peter a Dávid.

Prvým dieťatkom narodeným v rimavskosobotskej nemocnici tento rok sa stalo dievčatko Zoe. Na svet prišla 1. januára o 8.07 h mamičke Kristíne z obce Šurice. Po narodení merala 48 centimetrov a vážila 2510 gramov. Mamičke prišiel osobne zagratulovať aj riaditeľ nemocnice spoločne s námestníkmi.

rs prve dievcatko 2022 ZoeSpolu so zdravotníckym personálom si mamičky môžu v nemocnici v Rimavskej Sobote naplánovať, ako by mal ich pôrod vyzerať, a to od prijatia do nemocnice až po starostlivosť o novorodenca. Vytvoriť si tak môžu individuálny pôrodný plán. Vlani tak urobilo 26 mamičiek.

Nemocnica poskytuje aj predpôrodnú prípravu (pre pandemickú situáciu obmedzené),rs V Nemocnici Svet zdravia Rimavská Sobota sa minulý rok uskutočnilo 1082 pôrodovjpg muzikoterapiu či hydroterapiu, bonding či má zavedený rooming-in systém. Všetky informácie o pôrodnici nájdu mamičky na webe https://www.procare.sk/moja-porodnica-rimavska-sobota/

Počet pôrodov sa v rimavskosobotskej nemocnici medziročne zásadne nemení. V roku 2019 sa v nemocnici uskutočnilo 1105 pôrodov, v roku 2020 ich bolo 1110.

 

Jana Fedáková
komunikačná špecialistka
sieť nemocníc Svet zdravia

Čítať 895 krát Naposledy zmenené štvrtok, 13 január 2022 16:35

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!