streda, 18 máj 2022 21:13

Vedúca sestra Nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota Magdaléna Kureková získala Biele srdce Doporučený

Napísal(a) B. Krejčíová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vedúca sestra psychiatrického oddelenia Nemocnice Svet zdravia Rimavská Sobota Magdaléna Kureková získala ocenenie Biele srdce. Ocenenie každoročne udeľuje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier.
Biele srdce je celosvetový symbol sestier. Jeho tvar je prejavom humánnej komunikácie a pomoci a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti. Biela farba zas symbolizuje prelínanie sa všetkých farieb, ktoré svet pozná, tak ako sestra prijíma všetkých ľudí sveta.
Magdaléna Kureková pracuje ako sestra na psychiatrickom oddelení už vyše 21 rokov. V roku 2016 nastúpila na pozíciu vedúcej sestry psychiatrického oddelenia rimavskosobotskej nemocnice. Ako hovoria jej kolegovia: „Je šťastie nemocnice mať takúto sestru.“

Celý svoj život sa snaží rozvíjať tak po osobnostnej, ako aj profesionálnej stránke, a tým pomáha všetkým okolo seba – spolupracovníkom, ale najmä pacientom. Svoje vedomosti a skúsenosti v odbore odovzdáva aj študentom a ľuďom, ktorí sa chcú vzdelávať.
Riešeniu krízových situácií sa nevyhýba, práve naopak, vždy sa im postaví čelom a príde s nápadom, ako ich vyriešiť. Navyše je ochotná vždy pomôcť a poradiť aj svojim kolegom.

Bianka Krejčíová

 

Čítať 652 krát Naposledy zmenené streda, 18 máj 2022 21:21

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!