streda, 27 september 2017 10:34

Lucka Ďurišková z Revúcej je šiestou najlepšou päťbojárkou na Slovensku

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Lucka Ďurišková z Revúcej ( v strede v zelenom tričku) je šiestou najlepšou päťbojárkou na Slovensku. Lucka Ďurišková z Revúcej ( v strede v zelenom tričku) je šiestou najlepšou päťbojárkou na Slovensku.

Počas poslednej septembrovej, poriadne chladnej nedele sa v Košiciach uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v päťboji mladšieho žiactva. Náš atletický oddiel ISKRA pri Základnej škole J. A. Komenského v Revúcej reprezentovali štyria pretekári - Lucka Ďurišková, Ninka Vavreková, Nelka Chlebušová a Milan Smolko. Päťboj je náročný tým, že každý musí absolvovať všetkých päť disciplín - 60 m prekážky, 600 m, skok do diaľky, hod kriketkou a 60 m. 

Šli sme viac-menej zbierať nové skúsenosti, ale vracali sme sa nadmieru spokojní, keďže Lucke Ďuriškovej sa podarilo preraziť a po súčte bodov v jednotlivých disciplínach skončila z 35 pretekárok celkovo na šiestom mieste, keď pred ňou skončili iba bratislavské skúsené pretekárky.

Tým sme znovu dokázali, že revúcki atléti z nášho školského atletického klubu už dokážu konkurovať na pretekoch skúseným atletickým klubom s dlhoročnou tradíciou. Uznanie patrí aj ostatným našim pretekárom, ktorí si spravili v jednotlivých disciplínach osobné rekordy.

Najbližšie nám držte palce budúcu nedeľu na Majstrovstvách kraja mladších žiakov a prípraviek v Dubnici nad Váhom.

 

 

Čítať 1775 krát Naposledy zmenené streda, 27 september 2017 11:16

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!