štvrtok, 05 október 2017 11:16

Majstrovstvá stredoslovenského atletického zväzu mladšieho žiactva a prípraviek

Napísal(a) Jana Vavreková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Prvú októbrovú nedeľu sa v Dubnici nad Váhom konali Majstrovstvá stredoslovenského atletického zväzu mladšieho žiactva a prípraviek. Atletický klub ISKRA Revúca pri ZŠ J. A. Komenského  v Revúcej reprezentovalo 15 pretekárov. Najviac sa darilo mladšej žiačke Nine Natálii Vavrekovej (nar. 2005), ktorú svoju úspešnú sezónu zavŕšila ziskom striebornej medaily vo vrhu guľou a bronzovej medaily v hode kriketovou loptičkou.

V behu na 600m v kategórii prípravka tesne unikol bronz Saške Hižnayovej (nar. 2007) , ktorá napokon dobehla ako štvrtá. Chválime aj ďalšiu prípravkárku Mišku Hudecovú, ktorá si v behu na 600m zlepšila osobné maximum takmer o dvadsať sekúnd a dobehla na deviatom mieste. Beh na 600m priniesol osobný rekord aj Tamarke Molentovej, ktorá prvýkrát pokorila dvojminútovú hranicu.

Konečne sme prišli na chuť aj behu na 60 m - prekážky, kde sa naše dievčatá umiestnili na 6. mieste - Lucka Ďurišková a na 7. mieste - Ninka Vavreková. Darilo sa nám aj v diaľke, kde do finále súťaže ( osem najlepších) postúpili vo svojich kategórich Lucka Ďurišková, Jakub Šturmankin a Saška Štempelová. Premiéru mali aj naši najmladší pretekári - Jurko Šturmankin a Dávid Mihál - obidvaja ročník narodenia 2009, ktorí pretekali v behu na 60m a 150m a v poli štartujúcich o pár rokov starších žiakov vôbec nestratili.
Ďakujeme všetkým za reprezentáciu školy.
Jana Vavreková,
vedúca AK ISKRA Revúca
pri ZŠ J.A.Komenského v Revúcej

 

 

Čítať 1976 krát Naposledy zmenené štvrtok, 05 október 2017 11:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!