streda, 06 október 2021 14:22

MAS MALOHONT podporí rozvoj komunitných sociálnych služieb Doporučený

Napísal(a) M. Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

MAS MALOHONT vyhlásila v júni tohto roka aj dve výzvy na predkladanie projektov, ktoré sú zamerané na rozvoj komunitných sociálnych služieb. Na podporu projektov obcí, mimovládnych aj cirkevných organizácií má k dispozícii 250 000 eur. Ak sa chcete o podmienkach získania finančného príspevku dozvedieť viac, príďte 6. októbra na informačný deň k týmto výzvam. 

V skratke o výzvach

Výzva MAS v rámci aktivity C1 Komunitné sociálne služby – o dotáciu sa v nej môžu uchádzať obce, mestá, mikroregióny, občianske združenia, neziskové organizácie alebo cirkvi a náboženské spoločnosti. Podpora vo výške od 10 000 do 100 000 eur na jeden projekt môže tvoriť maximálne 95 % z celkových oprávnených výdavkov. Zvyšok musí byť pokrytých z vlastných zdrojov. Medzi podporované aktivity patrí zriaďovanie nových alebo rekonštrukcia a modernizácia existujúcich zariadení pre poskytovanie komunitných sociálnych služieb vrátane materiálno-technického vybavenia. Viac informácií o výzve nájdete v časti Vyhlásené výzvy.

mas foto 2 C 1Výzva MAS v rámci aktivity C2 Terénne a ambulantné služby – je určená pre rovnaký okruh oprávnených žiadateľov ako v prípade aktivity C1, ktorí môžu získať na realizáciu svojho zámeru dotáciu vo výške od 10 000 do 100 000 eur. Rovnako sa vyžaduje spolufinancovanie vo výške 5 % z celkových oprávnených výdavkov. Podporené v nej budú projekty zamerané na vybudovanie, rekonštrukciu alebo modernizáciu zázemia pre poskytovanie terénnych komunitných sociálnych služieb alebo na zvyšovanie kvality terénnych služieb najmä prostredníctvom materiálno-technického vybavenia. Oprávnené sú aj výdavky na nákup osobného automobilu alebo minibusu pre poskytovanie terénnych služieb. Viac informácií nájdete v časti Vyhlásené výzvy. 

Do kedy je potrebné predložiť projekt

Uzávierka 1. hodnotiaceho kola bola 30.9.2021 a 2. hodnotiace kolo sa uzatvára 2.11.2021. V prípade nevyčerpania finančných prostriedkov budú ďalšie kolá uzatvárané v intervale jedného mesiaca od predchádzajúceho hodnotiaceho kola, a to vždy k 30. dňu príslušného mesiaca. 

mas foto 1 C 1Vzhľadom na výrazne oneskorené vyhlasovanie výziev, odporúčame žiadateľom neodkladať predloženie projektov na neskôr. V prípade nedostatočného záujmu zo strany žiadateľov ku koncu roka 2021, budú finančné prostriedky presunuté do iných aktivít. 

Informačný deň pre žiadateľov

Neviete, či je výzva vhodná práve pre vás? Nevyznáte sa v podmienkach výzvy alebo máte nejasnosti? V tom prípade vás pozývame na informačný deň. Uskutoční sa v stredu 6. októbra 2021 v čase od 09:00 do 12:00 hod. v reštaurácii Kocka v Hnúšti. Účasť na informačnom dni k výzvam MAS je bezplatná. Počet účastníkov je limitovaný, preto je nutné prihlásiť sa. Zároveň upozorňujeme účastníkov, že informačný deň bude prebiehať v režime OTP v zmysle platného covid automatu. 

Uvedené výzvy sú spolufinancované z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci implementácie stratégie miestneho rozvoja MAS MALOHONT v programovom období 2014 – 2020 pod názvom Srdcom spätí s Malohontom, jeho rozvoj je naším mottom. 

 

Ing. Miroslava Vargová

manažérka MAS MALOHONT

 

Foto: Pixabay

 

Čítať 880 krát Naposledy zmenené štvrtok, 07 október 2021 10:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!