sobota, 22 september 2018 17:54

Putovný Gemerský pohár 2018 si vysúťažili dobrovoľní hasiči okresu Rimavská Sobota Doporučený

Napísal(a) gj, mt
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Putovný Gemerský pohár 2018 si vysúťažili dobrovoľní hasiči okresu Rimavská Sobota Foto: Michal Terrai

Naše malebné Slovensko sa člení na niekoľko regiónov. Jednám z nich je aj Gemer, ktorý hraničí s národnými parkami Slovenský raj, Muránska planina a chránená krajinná oblasť Slovenský kras. Región Gemer zahŕňa okresy Rožňava, Revúca a Rimavská Sobota. Pred takmer 30 rokmi sa vtedajší funkcionári týchto troch okresov rozhodli, že budú organizovať súťaž pre dobrovoľných hasičov o Putovný Gemerský pohár. Podľa Štatútu súťaže o Putovný Gemerský pohár organizuje každý rok iný okres, vždy tretiu septembrovú sobotu. Súťažia medzi sebou muži – po 4 družstvá z každého okresu, ženy, dorastenci a dorastenky – po 1 družstve z každého okresu. Okrem víťaza v každej kategórii sa zbierajú body pre okresy. Dňa 15. 09. 2018 organizovala už XXVII. ročník tohto pohára

Územná organizácia Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR (ÚzO DPO SR) v Rožňave v spolupráci s Obcou Gemerská Poloma a Dobrovoľným hasičským zborom (DHZ) Gemerská Poloma v areáli miestneho futbalového ihriska. Súťažné družstvá čakali 2 dráhy, čas sa meral elektronickou časomierou, ktorú poskytol DHZ Muránska Dlhá Lúka.

Výsledky: 

gp pohar vysledky 1

gp pohar vysledky 2

Celkové poradie okresov pre Putovný Gemerský pohár 2018 (podľa pridelených bodov)

1 RS 33 bodov
2 RV 26 bodov
3 RA 10 bodov

 

Vyhodnotili sa aj najlepší „prúdničiari“. V kategórii žien vyhral ľavý prúd z DHZ Teplý Vrch (RS) s časom 19:03 sek. a v mužskej kategórii ľavý prúd z DHZ Stratená (RV) s časom 15:06 sek.

Napriek tomu, že nás trocha vystrašila slabá prehánka, súťaž prebehla bez vážnejších úrazov. Poďakovanie patrí všetkým organizátorom, sponzorom a podporovateľom tejto súťaže. Gemerský pohár v roku 2019 bude organizovať ÚzO DPO SR v Revúcej.

Spracovali: Gabriela Jakubecová a Mgr. Michal Terrai

Fotografie: Michal Terrai

Čítať 1729 krát Naposledy zmenené utorok, 25 september 2018 10:40

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!