pondelok, 01 október 2018 17:52

Jelšavskí hasiči na oslavách 135. výročia DHZ v Nadlaku (Rumunsko) Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) mesta Jelšava má podpísanú zmluvu o spolupráci s DHZ v Nadlaku. V Rumunsku oslavujú Deň hasičov v septembri. V tomto roku oslavuje DHZ v Nadlaku aj 135. výročie od svojho založenia. Z týchto dôvodov dostali jelšavskí dobrovoľní hasiči pozvanie do Nadlaku, aby si pripomenuli tieto výročia.
V sobotu 29. septembra 2018 v popoludňajších hodinách 4-členná delegácia jelšavských hasičov – Ladislav Berki, podpredseda, Ladislav Horváth, st., člen revíznej komisie a strojná služba

Lukáš Javorčík a Ondrej Kožiak – zavítala na Mestský úrad do Nadlaku. Po privítaní absolvovali prehliadku mesta na hasičskom aute a ubytovali sa. Večerný program začal sympóziom pri príležitosti „Dňa rumunských hasičov“ na tému „Význam a potrebnosť DHZ na úseku ochrany pred požiarmi v obciach v Rumunsku a v zahraničí". Témou sa zaoberal Ioan Roszkos, veliteľ DHZ Nadlak. Po prednáške na danú tému sa odovzdávali ocenenia pri príležitosti 135. výročia založenia DHZ Nadlak. Plaketa bola odovzdaná aj pre jelšavskú DHZ-ku. Pri tejto príležitosti Ladislav Berki v mene jelšavských hasičov pozdravil prítomných a veliteľovi DHZ v Nadlaku odovzdal pamätnú plaketu. Po týchto slávnostných chvíľach sa rozprúdil živý dialóg na tému zo sympózia.

V nedeľu bol pripravený 4. ročník športovej hasičskej súťaže O pohár primátora mesta Nadlak v hádzaní hadíc do cieľa – na kuželky. V tejto súťaži sa na 3. mieste umiestnil aj Ladislav Horváth st. z Jelšavy.

Po súťaži a slávnostnom obede nastal čas rozlúčky a odchod domov. Bolo to príjemné stretnutie priateľov – hasičov. Dúfame v skoré spoločné stretnutie.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 1402 krát Naposledy zmenené utorok, 02 október 2018 19:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!