utorok, 09 október 2018 20:10

Víkendový kurz tkania na krosnách Doporučený

Napísal(a) V. Munková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pre veľký záujem aj v tomto roku organizuje víkendový kurz tkania, ktorý sa uskutoční 19. – 21. októbra 2018 v Dome tradičnej kultúry Gemera. Účastníci na kurze získajú základné znalosti o tradíciách tkania, druhoch tkanín, vzorovaní a využití tkanín v súčasnosti. Zdokonalia sa v tkaní rôznymi druhmi väzieb, vzorovaní tkanín preberaním, brožovaním a ažúry, ale aj v zabezpečení všetkých prípravných prác tkania, ako je snovanie a navíjanie osnovy na krosná. Kurz bude viesť skúsená lektorka – známa tkáčka Ľubomíra Žilková z Kokavy nad Rimavicou, ktorá sa tkaniu venuje už takmer dve desaťročia.

2018 10 19 tkacsky kurz 2„Ľubomíra Žilková pri tkaní využíva prírodný materiál - ľan, ktorý jej tak prirástol k srdcu, že pred niekoľkými rokmi sa rozhodla ľan sama pestovať a tradičným spôsobom spracovávať,“ upresnila Valéria Munková z Gemerského osvetového strediska v Rožňave.

Komu je určený víkendový kurz? Všetkým milovníkom tradičného textilného remesla, ktorí si chcú prehĺbiť už nadobudnuté vedomosti alebo si obnoviť skúsenosti získané v mladosti od svojich rodičov, či starých rodičov.

Ak Vás naša ponuka zaujala neváhajte a prihláste sa, objavte v sebe ukryté zručnosti, ktoré budete môcť ďalej rozvíjať v našom tkáčskom klube, ktorý pôsobí pri Gemerskom osvetovom stredisku v Rožňave. Víkendový kurz tkania sa koná v rámci projektu „Natkajme si plátna“, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Účastnícky poplatok: 50,- €. V cene kurzu je zahrnutá práca lektora, pracovné pomôcky a nástroje, materiál a občerstvenie. Vzhľadom k menšej skupine účastníkov, garantujeme individuálny prístup lektora ku každému účastníkovi. Záväzné prihlášky prijímame do 15.10.2018 (počet záujemcov limitovaný).
Valéria Munková

 

Čítať 1525 krát Naposledy zmenené utorok, 09 október 2018 20:41

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!