nedeľa, 19 máj 2019 17:42

Územné kolo v hasičskom športe s 21 kolektívmi revúckeho okresu tentoraz v Chyžnom Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Územná organizácia Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR (ÚzO DPO SR) v Revúcej v spolupráci s Obcou Chyžné a Dobrovoľným hasičským zborom (DHZ) v Chyžnom zorganizovali dňa 18. 05. 2019 územné kolo v hasičskom športe pre DHZ revúckeho okresu pre dospelých a dorast. Na nástupe sa k prítomným prihovoril starosta obce Chyžné Peter Medvec a okrem iného vyjadril radosť z toho, že sa tejto súťaže zúčastňuje toľko kolektívov – 21 súťažných družstiev. Na tomto územnom kole sa súťažilo v štafete 8 x 50 m a v požiarnom útoku v kategóriách ženy, dorastenci, muži a muži nad 35 rokov a prebehol aj pretek jednotlivca.

Výsledky:

Ženy: 1. Chyžné,
Dorastenci: 1. Chyžné, 2. Ratkovské Bystré,
Muži: 1. Ratkovské Bystré, 2. Držkovce, 3. Rákoš, 4. Muránska Dlhá Lúka, 5. Jelšava, 6. Muráň, 7. Ratková, 8. Hucín, 9. Chyžné, 10. Magnezitovce, 11. Lubeník, 12. Gemerské Teplice, 13. Leváre, 14. Gemer, 15. Revúčka,
Muži nad 35 rokov: 1. Kameňany, 2. Sirk.
Všetky družstvá úspešne absolvovali toto územné kolo, preto bolo každému DHZ odovzdané osvedčenie o absolvovaní územného kola a diplomy. Víťazom boli odovzdané poháre.

Výsledky z požiarneho útoku boli zahrnuté aj do Okresnej hasičskej ligy (OHL) revúckeho okresu a získali body nasledovne:

Ženy: Chyžné 10 bodov,
Dorastenci: Chyžné 10 bodov, Ratkovské Bystré 9 bodov,
Muži: Rákoš 10 bodov, Držkovce 9 bodov, Ratkovské Bystré 8 bodov, Muránska Dlhá Lúka 7 bodov, Muráň 6 bodov, Jelšava 5 bodov, Hucín 4 body, Ratková 3 body, Magnezitovce 2 body, po 1 bode Chyžné, Gemerské Teplice, Lubeník, Leváre, Gemer, a Revúčka bez boda,
Muži nad 35 rokov: Sirk 10 bodov, Kameňany 9 bodov.

Po skončení územného kola sa do preteku jednotlivca prihlásilo 11 súťažiacich. Po oboznámení sa s časmi vo výkonnostných triedach sa začal samotný pretek.

Výsledky:

I VT: Peter ČERNÁK, DHZ Chyžné
II VT: Zuzana JAKABOVÁ, DHZ Hucín, František KASPER, DHZ Muránska Dlhá Lúka, Marian SENKO, DHZ Muráň,
III VT: Miroslav FERENC, DHZ Ratkovské Bystré, Peter MLADŠÍ, DHZ Chyžné, Marek FABO, DHZ Muránska Dlhá Lúka, Jaroslav GANAJ, DHZ Muránka Dlhá Lúka, Tomáš OGURČÁK, DHZ Ratková, Martin KRNÁČ, DHZ Hucín, Ferdinand GILK, DHZ Muráň.

Všetci súťažiaci dostali odznak a preukaz držiteľa výkonnostnej triedy.
Poďakovanie patrí Obci Chyžné a DHZ Chyžné za zorganizovanie tohto územného kola.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 3467 krát Naposledy zmenené streda, 22 máj 2019 12:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!