pondelok, 06 jún 2022 22:05

DEŇ DETÍ S HASIČMI NA STREDNOM GEMERI Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Medzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. Medzinárodný deň detí sa zvyčajne oslavuje každoročne 1. júna. Na Slovensku sa slávi od roku 1952.
Myšlienka Medzinárodného dňa detí (MDD) vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí v Ženeve v roku 1925. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete. Po konferencii viacero vlád zaviedlo v svojich krajinách takýto deň, s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete. Nie je úplne jasné, prečo práve 1. jún bol vybraný ako MDD. Avšak tento dátum je na svete najobľúbenejší.

Mestá, obce a školy aj v našom okolí organizujú pre deti rôzne aktivity na deň detí a aj na dňoch obcí. Mnohokrát sú pri týchto podujatiach nápomocní aj dobrovoľní hasiči.

V sobotu 28. mája 2022 Obec Rákoš v okrese Revúca v spolupráci s Dobrovoľným hasičským zborom (DHZ) v Rákoši zorganizovali príjemný deň. kam dd sneh Kameňany 4Deti si zasúťažili v rôznych disciplínach, ktoré deti – mladí plameniaci vykonávajú na hasičských súťažiach. Všetky deti boli ocenené sladkosťami.

Záver dňa patril hasičskej pene, v ktorej sa deti vyšantili do sýtosti.

Presne 1. júna 2022 dobrovoľní hasiči v Lubeníku urobili hasičskú penu pre deti v miestnej Základnej škole, kde mali detí v rámci vyučovania rôzne aktivity zamerané na súťaženie.

Deň detí mali aj v ZŠ a MŠ v Kameňanoch dňa 3. júna 2022 na dvore školy. Pani učiteľky pre deti pripravili rôzne zábavno-súťažné hry a po chutnej desiate sa deti vyšantili v pene, ktorú pripravili dobrovoľní hasiči z Kamenian a z Jelšavy.

kam dd dhz Kameňany 1V sobotu 4. júna 2022 bolo naplánovaných niekoľko podujatí pre deti v rámci okresu, no počasie nie všade prialo a aktivity sa museli preložiť. Obec Lubeník v tento deň organizoval Dni obce, kde opäť deti čakala aj hasičská pena.

Obec Muráň pripravila pre deti rôzne súťaže a aktivity pre deti v nedeľu 5. júna 2022 na obecnom futbalovom ihrisku, pri ktorých boli nápomocní aj dobrovoľní hasiči. Po súťažení a sladkých odmenách nemohla chýbať ani pena, kde sa deti v teplom počasí ochladili.

Bol to bohatý týždeň, plný aktivít pre deti s dobrovoľnými hasičmi.

kam dd dhz sutaz Kameňany 3

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 653 krát Naposledy zmenené štvrtok, 09 jún 2022 11:56

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!