streda, 12 jún 2024 17:12

Základné školenie členov hasičských jednotiek DHZO v okrese Rožňava aj s dokladom

Napísal(a) Dr. M. Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Základné školenie členov hasičských jednotiek Dobrovoľných hasičských zborov obcí (DHZO) sa uskutočnilo v dňoch 1. a 2., tiež 8. a 9. júna 2024, v priestoroch obce Brzotín.

Po absolvovaní prednášok, spolu 40 hodín, sa uchádzači stretli dňa 9.6.2024 na zavŕšení školenia, zhodnotení vedomostí a skúškovom dni.

Stretli sme sa ráno v dohodnutý čas a všetko bolo pripravené, samozrejme skúšobná komisia, ktorej predsedal Mgr. Juraj Pavlov (profesionálny hasič – veliteľ Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru Gelnica). Odborná škola Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR v Martine, pod ktorou sa toto školenie uskutočnilo, zabezpečila skúšobný materiál a testové otázky.

Všetci frekventanti mali čas na vlastnú prípravu pred skúškou, ktorú využili a následne išli svoje vedomosti a aj praktické znalosti zodpovedať pred skúšobnú komisiu.

Po úspešne absolvovanej skúške, ktorú všetci zvládli s prospechom vyhovel, obdržali doklad, a to Potvrdenie o absolvovaní školenia. Na základe uvedeného dokladu môžu byť všetci vo svojich hasičských jednotkách DHZO zaradení ako členovia. Samozrejme už môžu absolvovať aj iné odborné, rozširujúce kurzy, školenia, a venovať sa hasičine, dobrovoľnému hasičstvu naplno. Teší nás, že medzi absolventmi boli aj ženy, ktoré svoje vedomosti mali na výbornej úrovni. Všetkým k úspešne zloženej skúške blahoželáme.

Spolu absolvovalo 26 uchádzačov.

Skúšobnú komisiu potešilo, ak viacerí absolventi po úspešnej skúške vyslovili: „Spadol mi kameň zo srdca“ a "Mám radosť, že som to zvládol a mám to."

Ďakujeme aj absolventke Mgr. Márii Hlaváčovej z Rakovnice, ktorá pripravila sladkú odmenu – zákusok, tiež starostovi obce Brzotín Róbertovi Dokušovi za poskytnutie priestorov, a samozrejme Odbornej škole DPO SR v Martine za zabezpečenie školenia. 

 

Text, foto. Dr. Michal Terrai, MBA, tajomník ÚzO DPO SR Rožňava

 

 

Čítať 322 krát Naposledy zmenené piatok, 14 jún 2024 17:48

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!