pondelok, 10 október 2011 15:26

Lesy SR vyhlásia v Revúcej v mimoriadnej kategórii ženu lesníčku Doporučený

Napísal(a) Ing. Igor Viszlai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Možno viete, možno nie, ale faktom je, že rok 2011 vyhlásila OSN za Medzinárodný rok lesov (MRL). Na Slovensku to lesníci poňali tak, že každý mesiac sa snažia verejnosti odprezentovať jednu z funkcií lesov. Cez les a produkty z neho, les a turistiku, les a rozvoj vidieka, les a zdravie, napríklad až po les a kultúru. Snáď koncertom v kameňolome pod hradom Muráň sa to podarilo. Samozrejme aj iné mesiace sa organizovali podujatia, ktoré sa niekedy viac, inokedy menej podarilo dostať aj do médií, pretože vždy išlo o to, aby sa o tej ktorej funkcii lesa dozvedela naozaj široká verejnosť.
Jednou z menej medializovaných akcií bola aj konferencia o vzťahu lesa a


rozvoja vidieka. Na druhej strane však vznikla veľmi dobrá spolupráca medzi Vidieckym parlamentom na Slovensku (VIPA) a lesníckymi inštitúciami. Už niekoľko rokov VIPA organizuje súťaž o najangažovanejšiu ženu v rôznych kategóriách. Nuž a pri príležitosti MRL teda skrsla myšlienka, že by mohla tento rok byť vyhlásená aj mimoriadna kategória – žena lesníčka. Myšlienka sa pretavila do reality a spomedzi šiestich nominovaných lesníčok je samozrejme aj víťazka. Dnes vám meno neprezradím, tak isto ani víťazky ostatných kategórií. Určite, že víťazky treba niekde slávnostne vyhlásiť. Preto VIPA, Lesy Slovenskej republiky, š.p., Slovenská lesnícka komora a mesto Revúca za podpory viacerých sponzorov zorganizovali priamo v Revúcej jednak konferenciu o búraní stereotypov v živote ženy, ale hlavne je to večerný program v Dome kultúry. Snáď príde všetkých štyridsaťdva nominovaných vo všetkých kategóriách. Je medzi nimi i Revúčanka, takže...
Program, ktorý je venovaný všetkým, ktorí vnímajú ženy nie len ako mamu, dcéru, kolegyňu, kamarátku. Je to naozaj vyzdvihnutie žien, ktoré sa angažujú aj vo verejnom živote, v komunite, v prospech spoluobčanov. Slávnostnú atmosféru určite navodí umelec Juraj Sarvaš, ktorý sa ženám prihovorí slovom básnika a zároveň bude celý večer moderovať. O príjemný kultúrny program sa postarajú zas Revúčania – Detský folklórny súbor Lykovček a žiaci spolu s učiteľmi zo ZUŠ. Sprievodný program zabezpečili výtvarní umelci z Detvianskej umeleckej kolónie a ZUŠ v Polomke, bude aj ukážka ručného spracovania vlny. Takže prijmite naše pozvanie do Domu kultúry v Revúcej v piatok 14.10.2011 o 18.00 hodine a príďte podporiť líderky medzi ženami, ktoré sú ochotné deliť sa o svoj čas nielen s rodinou, ale aj so širokým okolím. Všetci ste vítaní!
Ing.Igor Viszlai,
LESY Slovenskej republiky, š.p.

{jcomments on}

Čítať 2299 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!