pondelok, 25 február 2019 11:13

Fešandy pandy a ostatní kamaráti so spisovateľkou Ivonou Ďuričovou v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja začne 20. ročník celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc v pondelok 4. marca 2019 o 8:00 hod. so spisovateľkou Ivonou Ďuričovou, ktorá pochádza z obce Rožňavské Bystré a svoju knižnú tvorbu predstaví pod názvom Fešandy pandy a ostatní kamaráti. 
Ivona Ďuričová po skončení gymnázia vyštudovala Vysokú školu poľnohospodársku v Nitre a odišla do Bratislavy, kde momentálne žije a tvorí. Do literatúry vstúpila zbierkou Básnenie. Nasledovali knihy pre dospelých a napokon sa rozhodla písať aj pre deti.

„Deti sú prevažne veselé, spontánne, úprimné, hravé,“ povedala Ivona Ďuričová. „V básničkách sa im páči rým aj rytmus a ja sa snažím im napísať veselé a vtipné básničky, ktoré si ľahko zapamätajú a niečo sa pri nich aj naučia,“ dodala.

Ivona Ďuričová navštívila knižnicu v Rožňave presne pred štyrmi rokmi. Besedy sa vtedy zúčastnili deti základných škôl. Teraz sú naplánované dve a jedna z nich bude pre deti materských škôl. Svoju tvorbu uverejňovala aj v časopise Zvonček a Maxík, za čo dostala aj ocenenie. V deviatom ročníku najväčšej čitateľskej ankety Panta Rhei Awards sa kniha Ivony Ďuričovej Zvieratká z abecedy umiestnila v kategórii Slovenská detská kniha roka 2017 na 2. mieste. Popri písaní pre deti tvorí aj pre dospelých a venuje sa rodine, hudbe, maľovaniu a fotografovaniu.

Týždeň slovenských knižníc sa uskutoční v dňoch 4. – 10. marca 2019 pod spoločným mottom Knižnice pre všetkých. Týmto podujatím štartujeme v knižniciach mesiac, ktorý je už tradične zameraný o čosi viac, ako po ostatné mesiace, na knihu a čítanie. Príďte preto podporiť množstvo zaujímavých aktivít, ktoré Vám v tom týždni pripravila Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. V pondelok 4. marca 2019 príde medzi malých, už či budúcich čitateľov spisovateľka Ivona Ďuričová na besedu, ktorú sme nazvali Fešandy pandy a ostatní kamaráti.

Tatiana Bachňáková
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

 

Čítať 1147 krát Naposledy zmenené utorok, 26 február 2019 19:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!