streda, 25 september 2019 12:24

Nové strany v Mestskej knižnici Samuela Reusa Doporučený

Napísal(a) Mestská knižnica Samuela Reussa
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mestská knižnica Samuela Reussa v Revúcej podala v roku 2019 projekt so žiadosťou o dotáciu s názvom Nové strany cez Fond na podporu umenia. FPU žiadosť schválil a pridelil knižnici sumu 1 500 eur na nákup nových kníh. Reussova knižnica tak dostala možnosť rozšíriť knižničný fond o približne 150 nových titulov. Knižnú zbierku je nevyhnutné rozšíriť všetkými smermi, no uprednostnené sú najmä tituly z histórie, psychológie, sociológie, literárnej vedy, pedagogiky a medicíny. Ako po ostatné roky, aj tentoraz je najširšou časťou akvizície nákup beletrie, ktorá zahŕňa prevažne romány, detektívne romány a literatúru pre mládež. Samotný nákup je rozdelený do niekoľkých fáz v priebehu júla až decembra roku 2019. Akvizíciu podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Na základe úspechov projektu z tohto aj minulého roku, knižnica vytvorila samostatné oddelenie sci-fi, fantasy a komiksu, ktorý je úplnou novinkou na policiach knižnice. V najbližších fázach je naplánované rozšírenie oddelenia detektívnej literatúry a thrilleru.

V najbližšom roku sa bude knižnica Samuela Reussa pokúšať o získanie dotácie na komplexnú renováciu interiéru, keďže súčasný stav neprešiel zmenou posledných päťdesiat rokov a je nevyhovujúci a nedostatočný pre potreby rozvoja literárnej kultúry v meste.

Text a foto: Mestská knižnica Samuela Reussa

Maj Gemer a Revúcke listy
Čítať 1151 krát Naposledy zmenené streda, 25 september 2019 20:21

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!