utorok, 29 jún 2021 19:59

Na leto má Galéria Baníckeho múzea pripravenú výstavu rožňavskej maliarky Doporučený

Napísal(a) R. Šimko
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, predstaví vo svojej galérii diela rožňavskej autorky Zuzany Čuňovej. Vernisáž výstavy s názvom Vždy sa dá znova vzlietnuť sa uskutoční v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave 1. júla 2021 o 16:00 h.
Zuzana Čuňová, ktorá je už momentálne v dôchodku, pracovala ako vychovávateľka v mimoškolských zariadeniach. K maľovaniu sa dostala už v detstve na hodinách výtvarnej výchovy, svoj vzťah ku výtvarnému umeniu však prehĺbila až počas jej stredoškolských štúdií, vďaka jej učiteľovi Júliusovi Šimonyimu. Po ukončení štúdia sa naplno venovala rodine a výtvarnému umeniu sa na čas prestala venovať. Neskôr prešla od maliarskeho plátna ku fotografovaniu prírody, ktoré jej bolo neskôr inšpiráciou pre obrazy. Začiatkom roka 2017 navštívila kurz kreslenia v Budapešti a jej umelecké cítenie sa prehlbovalo a rástlo, čoho výsledkom bola medzinárodná výstava naivnej tvorby Naiva Bratislava 2019.

2021 07 01 Plagat 2Výstava Zuzany Čuňovej – Vždy sa dá znova vzlietnuť bude sprístupnená do 5. septembra 2021. Viac informácií o ďalších výstavách a iných pripravovaných podujatiach nájdete na webstránke Baníckeho múzea v Rožňave, www.banmuz.sk, ako aj na sociálnych sieťach múzea.

Facebook: https://www.facebook.com/BanickeMuzeumVRoznave
Instagram: https://www.instagram.com/banmuz/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCql8lG0taN2MKGd1ZR10lWg
Tešíme sa na Vás!

Róbert Šimko

 

Čítať 789 krát Naposledy zmenené utorok, 29 jún 2021 20:19

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!