pondelok, 25 apríl 2022 17:53

Župné dni v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pripravila pre širokú verejnosť Deň otvorených dverí. Návštevníkov pozýva v piatok 29. 4. 2022 na program v interiéri aj exteriéri knižnice. Podujatie je súčasťou Župných dní Košického samosprávneho kraja na Gemeri. 
Na tento deň pripravila knižnica pestrý program pre všetky vekové kategórie. Zrealizovaná druhá etapa zážitkovo-informačnej záhrady Čaro Gemera II. bude slávnostne otvorená o 10-tej hodine za prítomnosti pozvaných hostí. Podujatie sa bude niesť v duchu myšlienky Thomasa Stearnsa Eliota: „Samotná existencia knižníc je najlepším dôkazom toho, že ešte môžeme mať nádej pre budúcnosť človeka.“
 
Použitie literatúry ako liečebnej metódy siaha do starovekého Grécka, keď boli grécke knižnice považované za posvätné miesta s liečivými schopnosťami. Kniha – moje zrkadlo – biblioterapia s ukážkami je pripravená pre študujúcu mládež v dopoludňajších hodinách.
 
akcia 10 1Popoludnie bude v knižnici venované deťom. Rozprávkar z Gemera - zoznámime sa s Pavlom Dobšinským a ľudovými rozprávkami.
 
V rozprávkovom duchu bude pokračovať aj ďalšie podujatie pod názvom Zážitkový batôžtek. Knihy predstavujú vo vývoji dieťaťa obrovský posilňujúci element pri rozvoji jeho potenciálu. Je hlavne na rodičoch, či budú svoje dieťa viesť od narodenia ku knihám. My sa ich pokúsime o tom presvedčiť rozprávaním rôznych príbehov z detských kníh, ale aj formou rôznych hier či tvorivými aktivitami.
 
Hudba je nevyčerpateľným zdrojom vitality a inšpirácie. Priestor dostane v podvečerných hodinách. Bohatá hudba Gemera Od čardáša po rokenrol je záverečným podujatím Dňa otvorených dverí - Župných dní. Pozvaní hostia budú diskutovať o vzniku a vývoji populárnej hudby v Rožňave a okolí. Zaspomínajú si na roky minulé až po súčasnosť.
 
Pobočka na sídlisku Juh bude mať hlasné čítanie kníh pod názvom Okná dokorán a oddych s knihou bude situovaný pred budovu knižnice – Čitáreň pod morušou.
Tatiana Bachňáková

Čítať 611 krát Naposledy zmenené pondelok, 25 apríl 2022 18:19

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!