streda, 02 august 2023 09:42

Výstavu Koža a kožušina – od úžitku k luxusu presunuli do Domu tradičnej kultúry v Rožňave Doporučený

Napísal(a) A. Terezková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, informuje verejnosť, že výstavu Koža a kožušina – od úžitku k luxusu si budú môcť pozrieť od 31. júla 2023 v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera na Betliarskej ulici 8. Výstava bola predčasne ukončená z dôvodu realizácie stavebných prác v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave.
Autorka výstavy a kurátorka etnografie, Mgr. Barbora Šumská, na tematiku kože a kožušiny nazerá z viacerých hľadísk, či už z pohľadu histórie regiónu a etnografie, alebo spôsobu remeselného spracovania materiálu. Návštevníci výstavy uvidia aj rôzne druhy výrobkov z kože a kožušiny, a tak získajú celistvý pohľad na tému. Okrem iných zbierkových predmetov a nových akvizícií múzea je na výstave prezentovaná aj práca súčasných remeselníkov a výrobcov z regiónu a blízkeho okolia.

2023 08 02 a nový plagát   KOza a kozusina WEBTúto výstavu, ako aj zreštaurovanie pohrebnej prikrývky čižmárskeho cechu, z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Košický samosprávny kraj. Záujemcovia si budú môcť výstavu pozrieť počas pracovných dní od 9:00 do 15:00 hod. až do 22. septembra 2023.

Ste srdečne vítaní!

 

JUDr. Anna Terezková

Čítať 379 krát Naposledy zmenené streda, 02 august 2023 12:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!