piatok, 17 máj 2024 19:59

Rodinné striebro Michala Svítka na výstave fotografií v Rožňave Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Výstavu fotografií Michala Svítka, vedúceho redakcie TASR, pod názvom Rodinné striebro predstaví širokej verejnosti v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave v spolupráci s Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky (TASR) na vernisáži v pondelok 27.5.2024 o 17:00 hod.

Michal Svítok vyštudoval na Akadémii umení filmovú a dokumentárnu tvorbu. Pochádza z fotografickej rodiny. Pracuje ako fotograf v agentúre TASR a jeho fotografie z významných politických, spoločenských či športových udalostí preberajú slovenské aj zahraničné médiá. „Mňa zaujímala najmä fotografia, ale musel som sa venovať aj filmu. Oficiálne som teda filmový dokumentárny režisér,“ povedal autor výstavy Michal Svítka. „Venujem sa aj foteniu z lietadla. Výstava Rodinné striebro predstavuje výber leteckých záberov, ktoré boli vytvorené v rámci rozsiahleho projektu TASR o Slovensku v roku 2018.

rv gkpd rodinne striebro plagat 1Fotografie ponúkajú pohľady na prírodné krásy slovenských regiónov, zaujímavé turistické lokality, hrady, zámky, kaštiele, národné parky, vodné nádrže, ale aj cestnú infraštruktúru,“ dodal Svítok.

Tvorbu pána Svítka som spoznal počas vysokej školy vďaka projektu športovej fotografie. Som rád, že teraz sa s jeho prácou môžu oboznámiť aj naši čitatelia a návštevníci knižnice,“ prezradil pracovník knižnice Marek Čižmár.

Pozývame širokú verejnosť v pondelok 27.5.2024 o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3 na vernisáž výstavy fotografií leteckých záberov Rodinné striebro, ktorú v spolupráci s Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky otvorí samotný jej autor Michal Svítok. Výstava bude dostupná počas výpožičných hodín knižnice do 24.6.2024. Vstup je voľný.

 

Tatiana Bachňáková

 

 

Čítať 209 krát Naposledy zmenené piatok, 17 máj 2024 20:47

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!