utorok, 11 jún 2024 15:36

MURÁNSKY HRAD OPÄŤ OŽÍVA - PRICHÁDZAJÚ MURÁNSKE HRADNÉ HRY 2024 Doporučený

Napísal(a) OOCR GEMER
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Muránsky hrad sa opäť stane centrom histórie, zábavy a dobrodružstva. V sobotu 15. júna 2024 sa opäť konajú obľúbené Muránske hradné hry, ktoré sľubujú nezabudnuteľný zážitok pre celú rodinu.

Aj tento rok sa návštevníci môžu tešiť na bohatý program. Vystúpi skupina historického šermu, ktorá predvedie ukážky stredovekého boja. O zábavu nebude núdza ani počas kaukliarskych predstavení. Sokoliarstvo Lukáš so svojimi dravcami ukážu fascinujúce sokoliarske schopnosti a prelety vtákov. “Ako každý rok, pre najmenších budú aj tento rok pripravené zábavno-edukatívne environmentálne hry priamo v areáli hradu”, informoval Jaroslav Hric, výkonný riaditeľ OOCR Gemer.

Novinkou tohto roku bude sprievodný program, ktorý bude začínať už na Veľkej lúke. Ukážky stredovekých remesiel a remeselný trh, rytierske vystúpenia, ochutnávka stredovekej kuchyne, či jazda na koni, toto všetko bude na návštevníkov čakať po ceste na hrad.

Návštevníci sa na hrad môžu dopraviť viacerými spôsobmi: kyvadlovou dopravou, ktorá bude premávať z obce Muráň (pri žel. stanici) na Veľkú lúku od 9.00 h. do 11.00 h. so zástavkami na rázcestí pri Prednej Hore a v Muránskej Hute, po skončení programu budú opäť pripravené autobusy a ľudí budú zvážať z Veľkej lúky do obce Muráň od 17.00 h. do 18.30 h. Vstupné na podujatie je 5 € s dopravou a 3 € bez dopravy pre dospelú osobu, deti do 10 rokov majú vstup na podujatie zadarmo. 

Vstupenky je možné zakúpiť priamo na mieste v autobuse alebo v info stánku pred vstupom na hrad. Zdatnejší turisti sa môžu na hrad vybrať aj pešo po trase náučného chodníka priamo z centra Muráňa.

Príďte a zažite jedinečnú atmosféru Muránskeho hradu! Tešíme sa na vás a veríme, že si tento deň spoločne užijeme naplno!

Podujatie je podporené z verejných zdrojov Fondom na podporu umenia a realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu SR.

 

OOCR GEMER

 

 

 

Čítať 97 krát Naposledy zmenené utorok, 11 jún 2024 15:58

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!