×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/kniznica/indiani/3
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/kniznica/indiani/3
utorok, 26 júl 2011 19:23

Indiánsky týždeň v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského - Od Orlieho pierka k sladkému pokladu - III. časť Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dobrodružstvo detí, ktoré sa prihlásili od 18. do 22.7. do denného tábora v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave, pokračovalo aj štvrtý a piaty deň. Počasie začalo robiť trochu neplechu a tak namiesto rozloženia ohňa v knižničnej záhrade sme si z rána otvorili maličkú a staručkú knižku od Wolfganga Venohra Orlie pierko.
„Orlie pierko, nazývaný aj Orlíček, je malý indiánsky loptoš. Huncútstiev má plnú hlavu, podchvíľou dačo vymýšľa. Stále by sa hnal za novými dobrodružstvami a nemôže sa dočkať dňa, keď už bude ozajstným dospelým Indiánom. Avšak jeho zážitky a pestvá sa často končia rozbitým nosom. Našťastie sú mu priateľsky naklonené

živly i múdre zvieratká, ktoré ho obklopujú.“ To je krátky úvod z tejto knihy a čo-to sme si z nej ešte prečítali.
Za tým nasledovalo zhotovovanie darčekových krabičiek servítkovou technikou, resp. obrázkov na stenu s rôznym motívom a v popoludňajších hodinách si deti vyskúšali streľbu z naozajstného luku, ktorý predviedla Jana Pásztorová a potom si za pomoci dospelých naši malí Indiáni zhotovovali svoj luk a šíp a tí najmenší dokončievali maľbu totemu.
Na posledný deň týždňa sa tešili všetci. Najprv si všetci vypočuli krátke pokyny k úlohám, ktoré ich čakali. Cesta k pokladu totiž nebola vôbec ľahká. Na to, aby ho našli, museli každú úlohu rozlúštiť. A tak sa popritom naučili šifrovaciu mriežku, čítať Morseovu abecedu, prejsť celou svojou postavou malý kúsok papiera, či naučiť sa správne natočiť mapu a určiť pomocou kompasu svetové strany. Poklad bol úspešne nájdený a bol sladký.
Napriek uverejnenej vekovej kategórii pred začiatkom nášho denného táborového týždňa, sme mali aj deti mladšie. Boli samostatné a čo bolo hlavné, chceli prísť medzi nás. Všetkých detí bolo 16 a my dúfame, že pestrým programom sme urobili krok vpred do ďalších dní a mesiacov k tomu, že nás budú v knižnici i naďalej navštevovať a budú si požičiavať knihy rôzneho žánru.
Tatiana Bachňáková
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

{gallery}kultura/kniznica/indiani/3{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2855 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!