×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/materska/rb/opek
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/materska/rb/karneval
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/materska/rb/opek
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/materska/rb/karneval
streda, 03 september 2014 00:41

Pozdravujem Vás z Rožňavského Bystrého

Napísal(a) Želmíra Gonosová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

SNP-rb-28.8.2014 11-002aDobrý deň, pozdravujem Vás z Rožňavského Bystrého. Je tu september a v sobotu 6-teho organizujeme zase náš "Deň obce", na ktorý Vás chcem čo najsrdečnejšie pozvať. Mali sme štyri dni voľna, ale tento týždeň je pre nás veľmi krátky, lebo máme veľa povinností a len dúfam, že to stihneme. Na tento deň máme pripravený kultúrny program, kde vystúpia aj žiaci zo ZŠ a naša DFS Bystränky. Do tanca bude hrať ľudová hudba RELAX z Vlachova, podávať sa bude guláš.

Zároveň Vám posielam niekoľko fotiek z kladenia vencov pri pomníkoch padlých hrdinov - bratov Belákovcov, Ondreja Galla Krajného a Štefana Kalického. Malú slávnosť sme pripravili v predvečer 70. výročia SNP, a to práve touto spomienkovou akciou. Naša obec obdržalaestné uznanie" z príležitosti  70. výročia SNP za zásluhy v národnom boji proti fašizmu za oslobodenie, za rozvíjanie odkazu SNP. Ocenenie odovzdala tajomníčka oblastného výboru SZPB v Rožňave pani Irena Lacková.

Program otvoril Stanko Ďurský piesňou: Zvonia zvony..., potom nasledovali básne v podaní Paulínky Urbanovej a Paťka Kaššaiho, príhovor starostky obce, príhovor a udelenie ocenenia pani Lackovou, samozrejme zaspievala DFS Bystränky, bez ktorej si

nevieme predstaviť žiadnu akciu v obci. rb re-pytasky-A077aZáverom Stanko Ďurský zaspieval pieseň „Pán prezident..." a môžem Vám povedať, že každý prítomný bol týmto rozcítený. 

Nezabudla som Vám pripomenúť ani 41. Gemerský folklórny festival - "Rejdová 2014". Naša DFS Bystränky sa po roku opäťzúčastnila tohto festivalu. 

Vystúpili v sobotu 23. augusta 2014 v pásme "Žriedla nevysychajú". Prispeli doň pásmom tašky a potom išli na bál vo "felescimre".

 

Chýbala nám Dominika Ďurská, ktorá bola v tom čase na študijnom pobyte v Taliansku, ale sľúbila, že na Deň obce už istotne bude.

 

Zasielam Vám aj fotky zo športového dňa seniorov ZO Jednoty dôchodcov v Rožňavskom Bystrom, ktorý sa konal 16. augusta 2014, kde si naši seniori opäť pripravili súťaže, a to hod gumovou čižmou, kop na bránku a hod "metrovcom" a môžem povedať, že chlapi sa riadne činili.Po súťažiach nasledoval guláš, ktorý pripravil "dvorný" kuchár 

František Gelda a po ňom nasledovalo odovzdávanie kvetov jubilantom, ktorí tohto roku oslávili 70, ale aj 80 rokov. 

 

 

No a seniori sa nedajú zahanbiť, a tradične sa ujali harmoniky Ondrej Leng a Ján Dávid. 

Počasie im vydržalo, tak prajem, aby im vydržal aj tento elán.

A ešte aby som nezabudla – 26. júla 2014 sme mali už tradičný futbalový turnaj "Memoriál Jána Babiča, Petra Urbana a Miroslava Lindáka", ale tým sa nechválim, lebo sme zo štyroch mužstiev: Honce, Revúčka a Gemerská Poloma skončili na poslednom mieste.

 

rb-rozne obec 251-gelda-a

 

 

 Ale športový zážitok to predsa len bol. Vyhrala Gemerská Poloma. 

 

V tento deň 26.7.2014 sme mali aj mariášový turnaj o pohár starostky obce (už druhý rok), kde sa zúčastnili zástupcovia z rb-marias-rozne-obec-182aRožňavy, Popradu, Prešova, Košíc a Rimavskej Soboty, no a samozrejme mali sme zástupcov aj z našej obce - Tibora Barnu, Pavla Čapa a Jána Ilašenku.

 

Toľko o našich novinkách, prajeme dobré zdravie, pozdravujeme a dovidenia v Rožňavskom Bystrom. Tešíme sa na stretnutie!

 

 

Želmíra Gonosová,

starostka obce Rožňavské Bystré

 

picasa_albumid=6054582657061019633 

picasa_albumid=6054743893449670257

 
picasa_albumid=6054751102594094753
 
picasa_albumid=6054754363858067009
 
Čítať 4614 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!