×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/jds/revuca
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/jds/revuca
sobota, 20 október 2012 14:20

Stredoslovenskí seniori aj z Gemera na zájazde do Štrasburgu navštívili Europarlament Doporučený

Napísal(a) Zuzana Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Zvolen, 9. september 2012. Do autobusa označeného Eurobus - V. Maňka – Štrasburg vo večerných hodinách nastupovali cestujúci rôznych vekových skupín. Medzi 47 účastníkmi zájazdu do Štrasburgu v dňoch 9.9. – 13.9.2012, ktorého garantom bol europoslanec Ing. Vladimír Maňka, bolo aj 16 seniorov Krajskej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku Banskobystrického kraja.
V autobuse sa stretla rôznorodá spoločnosť ľudí. Takí, ktorí robia

vo svojom odbore mnoho nad rámec svojich povinností, ale aj takí, ktorí sa angažujú v spoločenských organizáciách, alebo sú víťazmi rôznych súťaží. Takto cestujúcu spoločnosť charakterizoval moderátor Patrik Herman, ktorý nás počas zájazdu sprevádzal.
Všetci sme boli plní očakávania a kládli si otázky, aké to bude v Štrasburgu. Skutočnosť predčila všetky naše očakávania. Pani Lujza Lysinová, asistentka europoslanca Ing. V. Maňku už na príchod autobusu čakala a odviedla nás do hotela IBIS, kde sme boli  ubytovaní.
Po oddychu sme si pozreli katedrálu Notre Dame de Strasbourg, ktorá je postavená z červeného pieskovca a je jednou z najvyšších vo Francúzsku (142 m), múzeum stredovekého umenia a obchodíky plné suvenírov.
Na druhý deň sme obdivovali historické budovy na „Petite France“, ktoré patrí k najzachovalejším častiam starého mesta. Po obede  sme v programe mali návštevu EUROPARLAMENTU. V Europarlamente nás privítal pán Martin Bukna, sprevádzal nás po priestoroch, oboznámil s jeho organizáciou a činnosťou. Mali sme možnosť sledovať z tribúny pre návštevníkov aj zasadnutie v parlamente.
Besedu s europoslancom V. Maňkom  moderoval P. Herman. Beseda prebiehala v priateľskom ovzduší. Na záver zástupcovia členov zájazdu poďakovali V. Maňkovi  za možnosť navštíviť Štrasburg. Spoločná fotografia bude pamiatkou a spomienkou na tento zájazd.
V stredu  sme sa všetci tešili na  vyhliadkovú plavbu loďou. Obdivovali sme malebné mestské štvrte Štrasburgu obmývané riekou Ill. Nápaditá kvetinová výzdoba mostov a fasád domov  nás veľmi zaujala. Veľkoleposť a zaujímavá architektúra historických budov, katedrál a Rohanovského paláca nás očarili.
Veľký dojem na nás urobil i moderný komplex budov EUROPARLAMENTU. Po skončení vyhliadkovej plavby  nakúpili  sme v meste spomienkové darčeky a urobili posledné fotografie.
Plní dojmov sme v  neskorých popoludňajších hodinách nastúpili do autobusu smerujúceho na Slovensko.
Seniori z KO JDS Banskobystrického kraja ďakujú europoslancovi Ing. V. Maňkovi za možnosť vidieť  miesta, ktoré nie sú dostupné každému návštevníkovi Strasburgu.
Za seniorov KO JDS BBSK  
Zuzana Homoliaková, Revúca
Fotografie: Dušan Ivan

FOTOREPORTÁŽ

Zájazd seniorov do Strasburgu


{jcomments on}

Čítať 3268 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!