štvrtok, 26 február 2015 11:00

Vydarená akcia Prechodu Muránskou planinou očarila aj priateľov z družobného Fryštáku v Čechách

Napísal(a) Ing. Svetoslav Albíni
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

muran SAM 1784 aDňa 14. februára 2015 sa uskutočnil už 37. ročník Prechodu Muránskou planinou. Toto významné turisticko — športové podujatie dopadlo nad očakávania, pretože sa ho zúčastnilo približne 700 účastníkov nielen z Muráňa, ale aj z celého širokého okolia. Keďže to bol v poradí už 37. ročník, organizátori podujatia Obecný úrad Muráň v spolupráci s Telovýchovnou jednotou ho organizačne perfektne zvládli a pripravili skvelý program v podobe turistickej cesty pre peších turistov a pre milovníkov turistiky na bežkách to bol skvelý zážitok v podobe vyznačených bežkárskych stôp a trás. Celému  podajatiu prialo aj veľmi dobré počasie - bol krásny zimný slnečný deň s modrou oblohou. Súčasťou podujatia bol aj pietny akt pri pamätníku hrdinov 2. svetovej vojny na Veľkej Lúke. 
muran SAM 1784muran SAM 1797muran SAM 1806Členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov na čele s predsedom Základnej organizácie pánom Jozefom Kubaškom spolu s priateľmi z družobného moravského Fryštáku si pripomenuli výročie oslobodenia obce Muráň a uctili si pamiatku obetí položením venca k pamätníku. Veľké poďakovanie patrí aj organizátorom, ktorí zabezpečovali občerstvenie na chate Maretkiná, ale určite najlepšou odmenou pre každého

účastníka prechodu bol chutný kotlíkový guláš, ktorý bol podávaný v školskej jedálni v Muráni.

Ostáva len dúfať, že takýchto vydarených akcií bude v budúcnosti pribúdať a budúci ročník Prechodu Muránskou planinou bude ešte lepší ako ten tohtoročný.

Ing. Svetoslav Albíni

Foto: Jozef Kubaško

Čítať 5163 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:04

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!