pondelok, 29 október 2018 13:32

Zocháči strieborní na Majstrovstvách SR v cezpoľnom behu žiakov ZŠ Doporučený

Napísal(a) Vedenie školy
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Keď sa 4. októbra 2018 vrátili naši bežci z okresného kola v cezpoľnom behu žiakov s víťazným úsmevom a pohárom v rukách, úprimne sme sa z ich úspechu tešili. Veď trojica chlapcov zo ZŠ I. B. Zocha v Revúcej nechala za sebou súperov nielen z bežných škôl, ale aj členov atletických a bežeckých oddielov v našom okrese. Chlapci mali dva týždne na prípravu na krajské kolo. A veru sa pripravili dobre. Ani 18. októbra 2018 (magický dátum?) v Žiari nad Hronom nenašli premožiteľa. Družstvo v zložení: Radim Bednárik (VII. A), Ondrej Rusnák (IX. B) a Ján Švonavec (IX. A) v krajskom kole zvíťazilo a „vybehalo“ si postup na školské Majstrovstvá Slovenska v cezpoľnom behu žiakov ZŠ. Chlapci zabojovali nielen ako tím, ale podali aj úžasné individuálne výkony, keď dobehli na 2. (Ondrej Rusnák) a 3. (Ján Švonavec) mieste.

ra mscb DSC 1022 1Najvyššie kolo súťaže sa uskutočnilo 24. 10. 2018 v Liptovskom Mikuláši. Najlepší zo všetkých krajov Slovenska sa stretli, aby si spoločne zmerali sily v ťažkých podmienkach Žiarskej doliny – asfalt, štrk, mláky a blato na zemi boli dopĺňané dažďom, ktorý sa miestami menil na sneh. Po daždi však vyšlo aj slnko a to sa usmialo aj na našich chlapcov, ktorým sa podarilo vo veľkej konkurencii si na Majstrovstvách SR vybojovať úžasné 2. miesto.

Chlapci, sme na Vás hrdí. Dokázali ste, že vo vašich hrudiach bije to veľké zocháčske srdce, že viete zabojovať a ísť za svojím cieľom. Tešíme sa, že v našej malej škole s veľkým srdcom vyrastajú dobrí ľudia a výborní športovci. Ďakujeme za reprezentáciu a želáme veľa úspechov aj v ďalších súťažiach.

Vedenie školy

 

 

Čítať 1203 krát Naposledy zmenené štvrtok, 01 november 2018 23:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!