pondelok, 29 apríl 2019 15:29

Úžasný DEŇ ZEME v našej škole Doporučený

Napísal(a) ZŠ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Čistý vzduch, čistá voda, čistá príroda je to, čo k života na našej krásnej zelenej planéte potrebujeme. A v Základnej škole J. A. Komenského v Revúcej si to aj všetci spoločne uvedomujeme. Preto aj tento rok 2019, sme sa svojimi aktivitami a projektmi zapojili do DŇA ZEME.
V týchto dňoch sme začali s ďalšími aktivitami projektu Klíma nás spája, výsledkom ktorých bude vybudovaná prvá dažďová záhrada v našom meste. A práve pri jej budovaní sa učíme, ako hospodáriť s vodou, a ako môžeme malými krokmi prispieť k zmene našej mikroklímy v okolí našej školy, v našom meste.
Intenzívne pokračujeme aj v druhom environmentálnom projekte ELEKTRO ODPAD 2,

kedy počas aj týchto dní sme vyzbierali a ďalej aj zbierame už nepoužívané malé domáce elektrospotrebiče a vyradené batérie a monočlánky. A tak aj vďaka nášmu malému zberu nekončí tento nebezpečný elektro odpad v prírode.

Samozrejme, že aj v tomto roku sme sa zapojili do čistenia riek pretekajúcich naším mestom a vyzbierali sme množstvo odpadu, ktorý do riek nepatrí. Je super, že jeho množstvo sa z roka na rok zmenšuje. Asi začíname chápať, že odpad do prírody nepatrí.

V zbere odpadu, hlavne plastového, sme pokračovali v okolí školy a v priľahlej časti nášho mesta. A znovu môžeme s radosťou povedať, že ho bolo menej, ako v minulých rokoch.

A do aktivít ku DŇU ZEME sa pridali aj naši najmenší žiaci školského klubu detí, ktorí z odpadu vyrábali užitočné a ešte použiteľné predmety.
Ďakujeme všetkým žiakom za aktívny prístup a chuť meniť náš svet v krajší a zdravší.

 

Čítať 1404 krát Naposledy zmenené pondelok, 29 apríl 2019 18:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!