utorok, 22 apríl 2014 12:29

Majster Slovenska Radovan Mike úspešne reprezentuje Obchodnú akadémiu v Rožňave

Napísal(a) vucke.sk
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv oa mikeObchodná akadémia v Rožňave počtom žiakov (300) nepatrí síce medzi veľké školy regiónu, ale zapájaním sa do rôznych súťaží na úrovni kraja či celoštátnych a dosiahnutých výsledkov sa má čím prezentovať aj v tomto roku. Z portálu vucke.sk sme sa dozvedeli, že v jej lavici sedí napríklad aj tohtoročný majster Slovenska v úprave textu na počítači, žiak 3. ročníka, Radovan Mike. Ale poďme k výsledkom postupne.
Na krajskom kole súťaže v spracovaní informácií vo februári 2014 žiaci Obchodnej akadémie Rožňava získali prvé tri miesta v úprave textu na PC, 2. a 3. miesto v rýchlosti a presnosti písania na počítači a 1. miesto v kategórii Wordprocessing. Traja žiaci postúpili na celoštátne kolo súťaže v Spracovaní informácií na PC (SIP), ktoré sa uskutočnilo v marci tohto roku vo Veľkom Mederi: Tomáš Hajdúk (2. ročník), Alexandra Szepessyová (3. ročník), Radovan Mike (3. ročník). V disciplíne úprava textu na PC sa stal majstrom Slovenska spomedzi 21 účastníkov práve Radovan Mike a na 5. mieste skončila Alexandra Szepessyová. Radovan Mike dosiahol 12150 výsledných bodov a postúpil na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia na budúci rok v Budapešti. 

rv oa hajdukszepessiovamikerv oa rio-dolceNa portáli učiteľka odborných predmetov Stanislava Lukáčová sa zmienila aj o významných úspechoch, ktoré dosahujú žiaci tiež v súťažiach Cvičných firiem. V škole pracujú tri cvičné firmy, William Dolce – Rio Dolce, ktorá prezentuje výrobu a predaj čokolád a káv, Ovečka Anička, ktorá reprezentuje výrobu a predaj slovenských výrobkov a Penzión Podkova, ktorá reprezentuje ubytovacie kapacity a pohostinnosť. Všetky firmy sa za posledné obdobie úspešne zapojili do medzinárodných výstav a získali pekné umiestnenia. 
V marci 2014 sa tri rožňavské cvičné firmy zúčastnili na 20. Medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem, kde si zmerali sily s viac ako 140 kolektívmi z 10 krajín (Belgicko, Bulharsko, Česká republika, Taliansko, Rakúsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko, Španielsko a Švédsko). V súťaži bolo zapojených 65 domácich českých firiem a 79 zahraničných firiem. 
rv oa penzion-podkovarv oa ovecka-anickaPenzión Podkova získala v celkovom hodnotení vo všetkých kategóriách Najlepší stánok, Najlepší katalóg, Najlepšia prezentácia a Môj štát v troch minútach - zahraničný spot vynikajúce 11. miesto zo 144 cvičných firiem.
Firma Ovečka Anička získala v marci 2014 na Medzinárodnej výstave cvičných firiem v Prahe medzi 78 zahraničnými firmami 2. miesto v kategórii Najlepší stánok za celkový vzhľad stánku, originalitu, dizajn, prístup k zákazníkovi, schopnosť komunikácie v cudzom jazyku – anglickom, využitie reklamy pri obchodovaní, správne vyplňovanie účtovných dokladov. 
Firma William Dolce – Rio Dolce získala na Medzinárodnej výstave cvičných firiem škôl V4 v Košiciach 2. miesto v kategórii Najlepší stánok, na Medzinárodnej výstave cvičných firiem v Bratislave 1. miesto v kategórii Najlepšie logo. 

(Zdroj: vucke.sk)

 

Čítať 2447 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!