×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/skola/pp
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/skola/pp
utorok, 14 október 2014 17:27

Prezentačnou výstavou spoznajme Strednú priemyselnú školu Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici

Napísal(a) Ing. Ján Totkovič
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rs sps-sm-pozvanka1aPriestory Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote obohatí od 16. októbra do 31. decembra 2014 prezentačná výstava Strednej priemyselnej školy Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici. Výstava je zameraná na prezentáciu umeleckých a technických odborov školy, ktorá je výnimočnou strednou školou, nositeľkou bohatých tradícií chemického a baníckeho školstva na Slovensku. Svedčia o tom tisícky absolventov, ako sú: chemici, baníci a v súčasnosti geodeti, biotechnológovia, grafici, propagační výtvarníci, dizajnéri, konzervátori papiera, omietky a i. Vernisáž výstavy sa uskutoční v priestoroch Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote, 16. októbra 2014 o 11.00 hod. Slávnostné otvorenie spestrí kultúrny program.
Škola sídli v prekrásnom prostredí Botanickej záhrady v neoklasicistickej budove, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. 

Návštevníci uvidia práce študentov zaujímavých a jedinečných študijných odborov. Z technických odborov je to geodézia, kartografia a kataster, biotechnológia a farmakológia, a odbor životné prostredie. Ďalej umelecké odbory,

z nich konzervátorstvo a reštaurátorstvo - odborné zameranie papier, staré tlače a knižné väzby, konzervátorstvo a reštaurátorstvo s odborným zameraním na omietky a štukovú výzdobu, dizajn – grafický a priestorový, propagačné výtvarníctvo, propagačná grafika a odevný dizajn. V priestoroch múzea budú nainštalované práce študentov – konzervátorov jediného odboru na Slovensku, ktorého 20. výročie práve oslavujeme – Konzervovanie a reštaurovanie papiera, starých tlačí a knižných väzieb, ako sú: zaujímavé kópie historických listín, kópie historických kresieb, repliky historických knižných väzieb a ukážky sps-sm-b-stiavnica-1reštaurovania. Dizajn grafický a priestorový predstaví modely výstavných priestorov, študentských izieb i abstraktné objekty. Grafické práce robené pomocou počítačovej grafiky a priestorové pútače vystavujú propagační výtvarníci. 

Odevný dizajn zaujme návrhmi a modelmi originálnych spoločenských šiat na figurínach. Kaligrafické práce prinášajú zaujímavé grafické kompozície s použitím písma. Technické odbory na fotografiách prinášajú ukážky z praxe, ďalej plagáty z úspešných súťaží, prístroje s ktorými pracujú. Inšpiratívna výstava SPŠ S. Mikovíniho v B. Štiavnici potrvá do konca decembra 2014 a je určená predovšetkým žiakom základných škôl a ich rodičom, ktorí sa rozhodujú o svojom budúcom povolaní. Web: Stredná priemyselná škola Samuela Mikoviniho Banská Štiavnica. Kurátorkou výstavy je Mgr. Beáta Chrienová zo SPŠ S. Mikovíniho v B. Štiavnici.

Pripravil: Ing. Ján Totkovič, riaditeľ SPŠ Samuela Mikovíniho, B. Štiavnica

 

 

Čítať 4105 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!