pondelok, 20 február 2017 15:59

Prvé slovenské literárne gymnázium Revúca oslávi svoju dvadsaťročnicu

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Na snímke novšia budova Prvého slovenského gymnázia v Revúcej. V súčasnosti v nej sídli Prvé slovenské literárne gymnázium. Na snímke novšia budova Prvého slovenského gymnázia v Revúcej. V súčasnosti v nej sídli Prvé slovenské literárne gymnázium. Zdroj: TASR

Portál Školský servis.sk 20. februára 2017 uverejnil informáciu o tom, že Prvé slovenské literárne gymnázium v Revúcej tohto roku oslávi 20. výročie svojho vzniku. Riaditeľka tohto gymnázia pani Ľuboslava Lacjaková pomerne obšírne poskytla tomuto portálu celú históriu vzniku i účel gymnázia v súčasnosti. Využili sme zdroj informácie, aby sme nielen Gemerčanom vyšli v ústrety pri oboznámení sa s touto krátkou históriou zaujímavej školy na strednom Gemeri. 

lacjakova luboslava ra 1Na videozázname riaditeľka PSLG v Revúcej Mgr. Ľuboslava Lacjaková (na obrázku vpravo) povedala: Nachádzame sa v budove Prvého slovenského gymnázia, národnej kultúrnej pamiatke, ktoré v súčasnosti slúži pre potreby Prvého slovenského literárneho gymnázia. Toto gymnázium bolo založené symbolicky v deň, kedy bolo otvorené aj Prvé slovenské gymnázium, t.j. dňa 16. septembra 1997, takže tento rok by sme mali oslavovať 20. výročie. 

Gymnázium je špecifické a myslím, že si zasluhuje také zvláštne miesto medzi gymnáziami, aj keď to veľkosťou určite nepatrí medzi tie najväčšie, skôr naopak. Dnes, kedy sa nedáva taký dôraz na národnú hrdosť a na príslušnosť, tým, že patríme k slovenskému národu, ktorý sám o sebe je malý a možnože pre niekoho bezvýznamný, tak my sa práve snažíme vzbudzovať v našich žiakoch hrdosť na to, že sú Slováci práve tým, že máme rozšírené vyučovanie slovenského jazyka a literatúry.
K ďalším špecifikám našej školy patria predmety ako je literárno-dramatická tvorba a žurnalistika, ktorá je vlastne takým naozaj unikátom na Slovensku, pretože sa neučí v žiadnej inej strednej škole. No a ďalšie predmety, ako čítanie a interpretácia, alebo rozšírené vyučovanie dejepisu a podobne. Čiže viac je táto škola zameraná na humanitné vyučovanie ako na prírodovedné, hoci ako gymnázium sme povinní učiť všetky predmety podľa štátneho vzdelávacieho programu, čiže aj prírodovedné.

Stačí kliknúť tu: Prvé slovenské literárne gymnázium Revúca oslávi svoju dvadsaťročnicu

Čítať 2001 krát Naposledy zmenené streda, 22 február 2017 15:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!