nedeľa, 12 máj 2013 12:34

V Deň pomoci prírode a turistike sprístupnili turisti dva zaujímavé vyhliadkové body v okolí Čuntavy Doporučený

Napísal(a) Ing. Martin Markušovský
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Turisti Klubu slovenských turistov Dobšiná, KST Volovec Rožňava a KST TJ Elán Rožňava usporiadali 11. mája 2013 spoločnú brigádu s cieľom sprístupniť turistom dva zaujímavé vyhliadkové body v okolí Čuntavy. Aj s potrebným vybavením nás dobrá stará V3S bezpečne dopravila z Dobšinej k chate Rita na Čuntave, kde sme sa pustili do úprav nových vyhliadkových turistických chodníkov. Po ukončení prác sme sa opäť stretli pri chate Rita kde nás čakal dobrý guláš s posedením pri

gitare. Po oddychu pri chate sme sa zviezli späť do Dobšinej. Niektorí turisti ostali na chate nocovať, aby si užili predĺžený víkend.
Sprístupnili sme nasledovné vyhliadky:
Borovniak 1268 m
Vrchol je medzi turistami známi ako Ondrejisko, správny názov je však Borovniak. Červená tvarová značka na vyhliadku odbočuje z červenej magistrály 1 km za Čuntavou smerom na Nižnú záhradu. Vrchol poskytuje pekné panoramatické výhľady na Kráľovu hoľu a okolie. Návrat z vyhliadky tou istou cestou. Vrchol Borovniak sa nachádza na území NP Slovenský raj.
Strmá prť 1199 m
Pre turistov pomerne neznáme miesto. Červená tvarová značka odbočuje asi 1 km za odbočkou na Borovniak smerom na Nižnú záhradu z červenej magistrály. Z vrcholu sú pekné výhľady na okolie Čuntavy. Návrat z vyhliadky tou istou cestou.
Text a foto: Martin Markušovský

{jcomments on}

Čítať 1808 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:56

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!