×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/volnycas/lietanie
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/volnycas/lietanie
pondelok, 13 október 2014 11:14

Aj základná technika prípravy gágoríkov je súčasťou vzdelávacieho programu tradičná ľudová kultúra

Napísal(a) Timea Jakabová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

gagoriky1aGemerské osvetové stredisko pokračuje v organizovaní kultúrno-výchovných aktivít pre deti a mládež vyvrcholením ktorých je dvojmesačný program III. Interaktívne vzdelávacie programy TĽK v remeselníckej dielni. Žiaci si môžu vypočuť prednášky o tradičnej ľudovej kultúre, zapojiť sa do remeselníckych aktivít viažucich sa k rôznym sviatkom a ochutnávať maškrty, ktoré boli vyhotovené podľa pôvodnej receptúry. „Novinkou tohtoročného programu sú ochutnávky tradičných jedál od gemerských remeselníkov a ukážky spracovania pokrmov na zimné obdobie ako sú napr. sušenie ovocia a zaváranie. Blížiace sa sviatky nás motivovali k tomu, aby sme do programu zaradili aj také aktivity, ktoré majú poukázať na základnú techniku prípravy gágoríkov a prehĺbiť vedomosti žiakov o živote našich predkov. Mnohé z nich budú podané vo forme inscenovaného diela o 23 10 interaktivnejesennom období a veríme, že dokážu osloviť účastníkov programu a prispejú k zachovaniu nášho kultúrneho dedičstva“ – vysvetlila Mgr. Tímea Jakabová. 

V rámci dvojmesačného programu,

ktorý začne 23.10.2014 a bude realizovaný v priestoroch základných a stredných škôl v Rožňave vystúpia lektori Katalin Bredár Mács, Ing. Valéria Zsebiková, Mgr. Agnesa Dendisová, Zuzana Csobádiová, šikovné ženy z OZ Szalóka a remeselníci zo Združenia gemerských remeselníkov. Projekt bol realizovaný s finančnou podporou Úradu vlády SR – program Kultúra národnostných menšín 2014“.

T.J.

 

Čítať 2373 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!