piatok, 21 október 2016 22:47

Predseda BBSK schválil uznesenie o predaji nedostavaných nemocničných pavilónov B

Napísal(a) Tomáš Kráľ
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Minulý týždeň predseda BBSK definitívne schválil prijaté uznesenie o predaji nedostavaných nemocničných pavilónov B v Žiari nad Hronom a v Rimavskej Sobote. Pre poriadok uverejňujeme stanovisko Spoločnosti Svet zdravia, ktoré predznamená aj najbližší vývoj v týchto dvoch významnych investičných projektoch:

"Sme veľmi radi, že schválené poslanecké uznesenie ohľadom predaja nedostavaných nemocničných pavilónov B v Žiari nad Hronom a v Rimavskej Sobote svojím podpisom potvrdil aj predseda Banskobystrického samosprávneho kraja. Na základe toho je možné začať rokovania o príprave kúpno-predajnej zmluvy, ktorá bude definovať potrebné záruky pre obidve strany. Od začiatku pristupujeme k tomuto investičnému zámeru s najlepším úmyslom a preto neočakávame, že dodatočne schválené podmienky zastupiteľstva by mali brániť ku konečnej zmluvnej dohode. Následne budeme môcť pristúpiť k projektovej príprave na dostavbu obidvoch spomínaných pavilónov v predpokladanej investičnej výške 13 miliónov eur. Ako sme už verejne deklarovali, je v našom prirodzenom záujme sprístupniť nové nemocničné časti našim pacientom v čo najskoršom čase. Konkrétnejší časový harmonogram predstavíme verejnosti až po dokončení projektovej prípravy. Termín ukončenia výstavby do štyroch rokov od podpisu zmluvy považujeme však za maximálny. 

Našou prioritou je čo najskoršia dostavba nemocničných pavilónov B a skoncentrovanie čo najviac medicínskych výkonov na jedno miesto. Keďže v obidvoch mestách sa existujúce pavilóny A nachádzajú hneď vedľa nedostavaných častí, po ich dokončení sa výrazne skrátia vzdialenosti medzi jednotlivými oddeleniami. To predstavuje obrovskú výhodu pre pacientov, ako aj pre personál. Je vysoko pravdepodobné, že z kapacitných dôvodov obidve nemocnice budú mať záujem využívať aj ďalšie existujúce budovy nachádzajúce sa v ich areáloch. Aj keď je dnes o tom predčasné hovoriť, perspektívna možnosť ich využitia môže byť najmä v oblasti poskytovania chronickej zdravotnej starostlivosti. Všetky strategické zmeny vo využívaní prenajatého majetku BBSK podliehajú spoločnému schváleniu. Dúfame, že v tomto smere budeme schopní vzájomne dobre kooperovať ku prospechu celej verejnosti.

Spoločnosť Svet zdravia by sa rada poďakovala za verejnú podporu tohto dôležitého investičného projektu zo strany zamestnancov nemocníc a obyvateľov obidvoch miest a priľahlých regiónov. Považujeme to za náš záväzok a spravíme maximum, aby po ukončení dostavby nemocničných pavilónov B všetci pacienti pocítili pozitívny rozdiel."

Tomáš Kráľ

 

Čítať 1513 krát Naposledy zmenené streda, 26 október 2016 11:34

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!